Tocifret millionsatsning til udvikling af Region Sjællands turismeerhverv

Et nyt vækstprogram skal øge turismevirksomhedernes konkurrenceevne og skabe synergier på tværs af regionen. Programmet har et samlet budget på 13,8 mio. kr. og har til formål at tiltrække turister til Sjælland og øerne. Visit Lolland-Falster er tovholder på indsatsen, der løber frem til februar 2022.

Turismeerhvervet i Region Sjælland halter efter både nationalt og internationalt. Med kun 11 % af landsdelens samlede turismeomsætning har regionen ikke fået samme andel i den vækst, der prægede branchen før krisen. Derfor iværksætter Visit Lolland-Falster, Destination Sydkystdanmark, Destination Sjælland, Zealand Sjællands Erhvervsakademi, Erhvervshus Sjælland, Wonderful Copenhagen, Dansk Kyst- og Naturturisme og Visit Denmark nu et ambitiøst vækstprogram.

-Vækstprogrammet er vigtigt for turismeudviklingen i hele Region Sjælland. Ud af samtlige turismeovernatninger i landet er det kun 9 %, der finder sted i regionen. Vi ser frem til at gøre en forskel for virksomhederne og hjælpe dem med at tiltrække endnu flere besøgende, fortæller destinationschef i Visit Lolland-Falster Brian Lindorf Hansen.

Over de næste 2 år skal 80 turismevirksomheder gennem forløbet, der skal styrke deres konkurrenceevne ved at fokusere på vækst, øget omsætning og flere ansatte. Hensigten er at skabe et bedre match mellem udbuddet af tilbud og forventningerne hos særligt tyske turister og turister uden for hovedsæsonen.

-Programmet er baseret på 1:1 rådgivning og tager udgangspunkt i virksomhedernes specifikke behov. Konkret tilfører programmet viden til at udvikle nye digitale services, finde nye kundesegmenter og videreudvikle produkter og oplevelser. Derudover er der fokus på at skabe erhvervsklynger og netværk, så vi kan skabe synergieffekter på tværs, påpeger udviklingschef i Visit Lolland-Falster Lindy Kjøller.

Han fortsætter. 

-Vi kommer til at udvælge deltagervirksomhederne ud fra deres vilje og evne til vækst, og vi påbegynder screenings- og rekrutteringsfasen i løbet af sommeren.

Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune, Martin Lohse (G), glæder sig over perspektiverne i vækstprogrammet.

Selvom Lolland-Falster allerede ligger i toppen mål på antal overnatninger, så er der masser af udviklingsmuligheder. Det er glædeligt, at kommunernes eksisterende turismeindsat suppleres med en tværregional indsats, så vi som region kan løfte os og udvikle turismen.  

Martin Lohse bakkes op af byrådsmedlem i Lolland Kommune og næstformand for bestyrelsen i Visit Lolland-Falster Signe Lund (A).

-Set i lyset af krisen glæder jeg mig over planerne om at styrke et nøgleerhverv, der alene på Lolland-Falster omsætter for mere end 2 mia. kr. årligt.  I kommunerne mærker vi i den grad behovet for at stimulere erhvervslivet alle de steder, hvor der bare er de mindste vækstmuligheder.

Vækstprogrammet er finansieret af EU’s regionalfond, Region Sjælland og programmets partnere.

 

 


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.