Traditionsrig VVS-succes etablerer sig på Lolland-Falster

De kommende bygge-/anlægsaktiviteter på Lolland-Falster tiltrækker jysk virksomhed til landsdelen. En af Danmarks ældste og største teknikentreprenører, Brøndum A/S, har nu skabt sig en base i den sydlige del af Region Sjælland med etableringen af en afdeling på Lolland-Falster.

Oplagt valg

“Nykøbing Falster var et oplagt valg for os. I kombination med vores kontor i Hovedstadsområdet giver det os en optimal aktionsradius i Østdanmark”, fortæller Kim Blach Villadsen, forretningsudvikler i Brøndum A/S og fortsætter: “Indtil videre regner vi med at starte roligt op og så øge bemandingen i takt med, at kundebasen tillader det. Basen på Lolland-Falster sikrer os et godt geografisk udgangspunkt for at tage del i de kommende byggerier”.

Brøndum A/S leverer systemer og service inden for VVS, ventilation, sprinkler, køl, fjernvarme, industri og energi, og udover den nye afdeling på Lolland-Falster er virksomheden repræsenteret i Viborg, Hvidovre, Århus, Herning, Kolding og Randers.

Enkel indgang til Lolland-Falster

Erhvervsudviklingsorganisationen Business Lolland-Falster er one point of contact for de virksomheder, der i disse år søger mod Lolland-Falster, og organisationen var da også involveret i forbindelse med Brøndums etablering i Nykøbing Falster.

“Vi har haft en rigtig god dialog med Brøndum A/S, og vi er meget glade for at kunne byde velkommen til endnu en virksomhed, der beskæftiger sig inden for bygge-/anlægssektoren. Det er et forretningsområde, som vil opleve en betydelig vækst og kapacitets-efterspørgsel på Lolland-Falster inden for ganske kort tid, når byggerierne af Storstrømsbroen og Femern Bælt-forbindelsen sættes i gang”. Det fortæller erhvervsudviklingschef Steen Wæver i Business Lolland-Falster.

Vil være bedst

Borgmester i Guldborgsund Kommune, John Brædder, hilser Brøndum A/S velkommen:

“Vi har brug for både virksomheder og arbejdskraft til de store anlægsopgaver, der skal løftes af vores område i de kommende år. Vi har et mål om at gøre Lolland-Falster til det bedste sted at drive virksomhed i Greater Copenhagen i 2021. For at nå det mål har vores økonomiudvalg blandt andet igangsat en fokuseret indsats for at tiltrække jyske virksomheder. Det ser vi nu det første resultat af, og jeg er meget glad for se en virksomhed fra det driftige Jylland slå sig ned på Lolland-Falster.”

 

Indsatser for arbejdskraft

De store anlægsbyggerier har en helt naturlig tiltrækning af industri- og byggeanlægsvirksomheder til Lolland-Falster, og netop på grund af vækstudsigterne har landsdelen en særlig vigtig opgave i at tiltrække og opkvalificere arbejdskraft.

“Jeg tillader mig dog at ses fortrøstningsfuldt på vores fremtidige arbejdskraftsituation, idet der netop er igangsat hele to yderst ambitiøse tiltag på området”, fortæller Steen Wæver.

Med støtte fra Erhvervsministeriet og i samarbejde med nabokommunen er der netop sat gang i det såkaldte “Vækstprogram Lolland-Guldborgsund-Vordingborg”, som skal hjælpe landsdelens virksomheder med at fremtidssikre kompetencerne og finde kvalificeret arbejdskraft. Derudover har Den A.P. Møllerske Støttefond bevilget 21,1 millioner kr. til et projekt, som skal få flere udsatte borgere på Lolland-Falster i job, så man også ad den vej kan arbejde på at at skaffe arbejdskraft til virksomhedernes vækst.

Pressemeddelelse fra Business Lolland-Falster


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.