Træd lidt tilbage og kom tæt på

Der er stille på Growth Train-kontoret i denne uge. Tiden er dedikeret til at tage sig af egne virksomheder, og det er tiltrængt for de fleste. Lokale Meptek bruger tiden på at kigge nærmere på vision og mission.

Stramt program
Syv ugers intensivt acceleratorforløb oveni det almindelig arbejde med at drive virksomhed, er  måske at stramme skruen, men det er samtidig dét der skal til, for at man virkelig får sat skub i alle facetter af sin virksomhed. Det mener Jakob Friis, medejer af Meptek, virksomheden der lever af at sælge præsentationsteknikker og eksamenstræning med brugen af virtual reality.

Fokus
-Vi bliver skarpere på vores produkt under Growth Train, fortæller han. Det internationale virksomhedsmiljø er inspirerende med sin blanding af veletablerede og helt nystartede virksomheder. Og så er det rart at komme på skolebænken igen, mener Jakob Friis.

Først salg
Meptek har været i gang i snart tre år, og fokus har naturligvis været på salg, salg, salg. Men nu er energien fokuseret på at kigge på den grundlæggende vision; hvorfor gør vi det, vi gør? Og hvor vil vi hen?
-Vi går på en måde tilbage til teorien bag vores virksomhed, fortæller Jakob Friis. Sammen med sin partner Nicolaj arbejder de nu blandt andet med ”scalability”, altså hvordan virksomheden udvikles til at omfatte kunder i hele landet, og på sigt også i udlandet.

Velkommen til Lolland-Falster
Det internationale miljø er netop en af hjørnestenene i Growth Train, fortæller udviklingschef i Business Lolland-Falster, Henrik Rømer.
-Dybest set har vi skabt Growth Train med to ting for øje: At give virksomhederne en maggiterning af best practices for up-starts virksomheder via netværk, undervisning, inspiration og hands on, fortæller han. Det andet mål er at trække internationale virksomheder til Lolland-Falster.

En ven i udlandet
Men Meptek er her jo allerede? Ja, siger Henrik Rømer, for det er rigtig godt at have et par lokale virksomheder med i forløbet, fordi deres viden om at drive virksomhed i Danmark er gavnlig for de andre deltagere. Og omvendt, naturligvis, siger han.
-De internationale virksomheder kan gøre tærsklen til Europa og verden lavere for de danske virksomheder, hvilket er en stærk og værdifuld byttehandel.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.