Transport- og logistikvirksomheder på vej mod fremtiden

I de kommende år vil der blive skruet op for aktiviteterne inden for transport- og logistikbranchen på Lolland-Falster. Det skaber nye muligheder, men også mere konkurrence og dermed gode grunde til, at landsdelens virksomheder inden for branchen og med relation til branchen fokuserer på udvikling og innovation.

Derfor er Business Lolland-Falster med i etableringen af “Transport & Logistikklyngen Greater Copenhagen”“, som skal hjælpe virksomheder til at blive bedre til at samarbejde og udnytte nye teknologier. Dette vil ske via tema-inspirationsdage, projekter, uddannelse og konkret vejledning om nuværende og fremtidige udviklingstendenser i erhvervene.

Klyngen blev startet op ved en konference på Cargo Syd ved Nørre Alslev tirsdag den 11. oktober. Der blev leveret oplæg fra bl.a. DTU og Teknologisk Institut, og Claus Wede, forretningschef for Industri & Anlæg i Business Lolland-Falster indledte konferencen.

“Vi er relativt stærke på Lolland-Falster inden for transport og logistik, og en stor del af vores virksomheder beskæftiger sig med logistikløsninger og har digitale udviklingspotentialer i deres forretningsområde, jeg er derfor glad for at kunne konstatere, at en række virksomheder fra landsdelen viser interesse for klyngedannelsen”, siger Claus Wede. “Det er vigtigt, at vi har fokus på nye muligheder inden for arbejdsgange, teknikker m.m. og jeg ser rigtig meget frem til klyngesamarbejdet”, slutter han.

Region Sjælland har bevilget midler til etableringen af klyngen, og et konsortium bestående af Teknologisk Institut (projektleder), Force Technology, TINV/EMUC-sekretariat, DTU Transport og Erhvervsakademi Sjælland vil stå for de faglige og ledelsesmæssige aktiviteter i netværket.

Det er stadig muligt at tilmelde sig disse udviklingsmuligheder, kontakt forretningschef Claus Wede.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.