Turismesæsonen strækker sig

Efter Corona-tiden er turismen vendt tilbage til Lolland-Falster med større styrke. 

“Vi er tilbage på 2019-niveau, og vi er i stadig stigning”. Sådan lyder den positive melding om turismen på Lolland-Falster fra destinationschef Brian Lindorf Hansen, som forventer et rekordår for turismeovernatninger. Og så tyder alt på, at den lokale turistsæson har fået vokseværk.

Både flere danskere og tyskere 

De seneste tal fra VisitDenmark giver på flere områder anledning til glade smil. Eksempelvis var der i juli og august i år 215.000 flere danske overnatninger på Lolland-Falster i forhold til 2019, hvilket er en markant stigning. Meget tyder på, at tendensen rækker ind i september og oktober, men tallene herfor er endnu ikke tilgængelige. 

Desuden er de tyske turister vendt tilbage. I august var antallet af tyske overnattende turister således tilbage på 2019-niveau. 

“Når vi kigger på tallene for juli og august, kan vi konstatere, at fra 2019 til 2021 er der tale om en stigning i det totale antal overnatninger (danske og udenlandske) på næsten 10 procent, hvilket svarer til 65.000 overnatninger”, siger Brian Lindorf Hansen. Halvdelen af stigningen er skabt af gæster på outdoor og campingpladser.  

Hvis man udelukkende fokuserer på august er der tale om en stigning på 17 procent i forhold til 2019, og det giver en pejling på, at turistsæsonen på Lolland-Falster er ved at vokse ind i september og oktober.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.