Velkommen til 2019

Årsskiftet er for mange en kærkommen anledning til refleksion over året der gik og året der kommer. Sådan er det privat, og sådan er det på jobbet. Hvordan gik det, og hvor skal vi hen?
Den korte version fra Business Lolland-Falster er, at vi både vil blive på sporet, men vi vil også lægge sveller ud til nye ruter.
Vi er en udviklingsorienteret erhvervsorganisation.  Det er derfor vores natur hele tiden at finde nye stier at betræde og nye ideer at afprøve. Det er vores klare opgave, at være på forkant så vi kan ruste virksomhederne til det bedst mulige udgangspunkt for fremtidens udfordringer og muligheder.
 
Hvad ser vi i horisonten for 2019?
Vi ser et stærkt erhvervsliv på Lolland-Falster. Vi er færdige med at tale om krise og udkant, nu taler vi om automatisering, iværksætteri, eksport, udvidelser og uddannelse. For landbrugs- og fødevareområdet har efteråret givet mulighed for mange veletablerede marker, som gerne skulle danne grundlag for en god høst i 2019 og det bliver spændende at følge den fortsatte udvikling i quinoa-dyrkningen.
Vi ser en industri der opruster maskinparken, for at imødekomme øget efterspørgsel på varer og vi ser, at vores fokus på iværksætteri giver pote og understøtter entreprenante iværksættere på Lolland-Falster.
 
Tiltrækning
Arbejdskraft bliver det store dyr i 2019. Hvor skal de nye hoveder og hænder komme fra, når arbejdsstyrken på Lolland-Falster falder og arbejdsudbuddet stiger? Den udfordring har vi til fælles med resten af landet, og et af vores modsvar er øget uddannelse, opkvalificering og mere forskningsarbejde på Sydhavsøerne.
 
Brug for de unge
De unge på Lolland-Falster er fuldstændig som unge i hele verden. De vil væk fra barndommens trygge cykelstier og ud og køre hurtigt på livets landevej, men vi vil så gerne have, at de bliver lidt længere. Lolland-Falster må ikke sakke bagud i udbud af ungdomsuddannelser, ej heller i videregående uddannelser. Det er her fremtidens talenter skabes, og vi har brug for innovative, internationalt tænkende og kreative unge mennesker til at inspirere og forny vores eksisterende erhvervsliv.
 
Vi holder tempoet
Tanker om recyckling, grønne og teknologiske løsninger skabes i hovederne på os, når vi understøttes af det rigtige miljø, og dét miljø skal i højere grad fremdyrkes på Lolland-Falster.  En idé er kun god, så længe der er nogen der tror på den. Vi tror på ideerne, og sammen med et aktivt erhvervsliv, der energisk og optimistisk bliver ved med at tænke fremad, glæder vi os til 2019.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.