Vildt går som varmt brød

Lolland-Falster er et af Danmarks mest eftertragtede jagtområder. Derfor er landsdelen udvalgt som vært for den prestigefulde kokke-konkurrence “Årets Vildtret 2016”. En lang række kokke har søgt om at deltage, og en dommerkomite har udvalgt de seks, der får lov at dyste om at blive “Danmarks bedste vildtkok”.

“Vores område er ikke bare rig på god dyrkningsjord, men også på vildt”, siger Steffen Lund, forretningschef for Landbrug & Fødevarer i Business Lolland-Falster.
“Faktisk har vi så meget – og så godt – vildt, at vi i øjeblikket afsøger mulighederne for at afsætte det til gourmet-restauranter, specialbutikker og direkte til private forbrugere i bl.a. Hovedstadsområdet”, fortæller Steffen Lund.

Vildt er en fornybar fødevareressource, som fint supplerer og understøtter afsætningen af de øvrige lokalt producerede fødevarer fra Lolland-Falster, både som ferskvare og i forarbejdet stand, og derfor ser Business Lolland-Falster et spændende potentiale i afsætningen af vildt i forhold til at udvikle lokale virksomheder og arbejdspladser.
“Årets Vildtret 2016” giver os et rigtig godt afsæt for denne indsats, og derfor har vi valgt at engagere os i aktiviteterne, fortæller Steffen Lund.

“Årets Vildtret 2016” finder sted på Søholt Gods på Lolland den 6. november, hvor der er masser af jagtbart vildt. Kokkene konkurrerer om at lave den bedste ret baseret på det vildt, jægerne har nedlagt på Godset. Ingen kan vide, hvad de kommer hjem med, men der er mulighed for både råvildt, dåvildt, fasaner, harer, gråænder, krikænder, gæs, skovduer og måske snepper.

Besøg arrangementets Facebookside HER


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.