Virksomheder på vej – mød dem her

15 virksomheder med sprudlende gode ideer og produkter har indtaget Slotsbryggen i Nykøbing. De næste syv uger gennemgår de et intensivt vækstsforløb, og når de stiger af Growth Train i slutningen af oktober, vil de være et helt andet sted i deres virksomhed, end de er i dag. Det kan du hjælpe dem med.
Årets tema er Food & Health, mød her 14 af virksomhederne med lyst og potentiale til vækst:
 
Healthzilla fra Singapore tilbyder en fitness app der i stedet for ensidigt fokus på registrering af din træning, retter blikket mod analyse af træning og dermed helbredstilstand. Ideen er, at alle skal have lige adgang til gode råd om forbindelsen mellem træning og helbred.
 
Fra Berlin mødte vi MedMee. Virksomheden har skabt en digital platform til apotekerne, hvor målet er at bringe medicin direkte ud til vores hovedør, så vi kan blive liggende i sengen i stedet for at stå i kø på apoteket. 
 
Phyteau ”kickstarter vores hormonsystem” med det formål at lære vores kroppe at håndtere forskellige sygdomme. Phyteau giver mulighed for, via naturlige ingredienser, at håndtere den menneskelige metabolisme, hvilket kan behandle diabetes, overvægt og andre relaterede sygdomme. 

Inflorescene har udviklet en app til potteplantefolket. Via en QR kode får vi adgang til viden om planten, hvor kommer den fra, og hvordan skal den passes.  
 
8Venture fra Tyskland spurgte forsamlingen: Alle jer som er helt sikre på at I har fået opfyldt alle behov for vitaminer og mineraler i dag, rækker hånden op. Ingen hænder. 8Venture tilbyder derfor en ”Ultrafood”-drik som indeholder alt hvad vi har brug for, en slags astronautpille i flydende form, proppet med vitaminer og mineraler.
 
Allelica fra Italien er klar til det nordeuropæiske marked. De tilbyder en DNA-analyse der kan forudse, og derfor forebygge, nogle af de sygdomme vi mennesker render ind i gennem livet.
 
CXweb er pæredanske og netop gået på markedet med en digital platform til byggebranchen. Her tilbydes overblik over store byggeprojekter som involverer flere samarbejdspartnere. De tilbydes mulighed for at dele og udvikle dokumenter i samme system.
 
Nordic Quinoa er også lokale, og på udkig efter producenter og aftagere af quinoa-produkter. Det er sundt, det indeholder ikke laktose og gluten og spås derfor en strålende fremtid ikke bare i Danmark, men i hele Europa.
 
Screwit! er fra Danmark. Én gang om måneden får du leveret en ”blind-tasting”-kasse med forskellige vine og ”smagskort”. Den vil hjælpe kunderne til at udvikle deres kendskab til vin og undersøge deres personlige smag på en underholdende måde.
 
Munevo har opfundet en smart-brille, der via dine hovedbevægelser, kan styre for eksempel en kørestol. Virksomhedens mål er at hjælpe handicappede mennesker til at bruge innovativ teknologi. 
 
Restologia tilbyder en platform der hjælper  restauranter til at forbedre produktivitet og effektivitet. De har udviklet en software til at klare alt fra reservationer, bestilling, produktion, CRM og lagerstyring.
 
Green-Passion er fra Nykøbing og producerer juice og cider. Her er man klar til at skalere forretningen nationalt og internationalt og søger derfor samarbejdespartnere, der dyrker og kan levere produkter helt uden e-numre.
 
Meptek er effektiv hjælp til eksamens- og præstationsteknikker. Via virtual reality bliver du opmærksom på din fremtoning, og samtidig klædt på til at stole på dig selv og dermed virke overbevisende på dit publikum.
 
Syltedronningen gør det muligt at tilføre lækre ”hjemmelavede” syltninger til dagligdagsmaden. Fokus er både på den travle familie, men også på madentusiaster, der elsker at udfordre deres madoplevelser.
 
Det starter her
Borgmester John Brædder lagde ikke skjul på sin stolthed over at være vært for disse innovative virksomheder fra 6 forskellige lande, for hvem ved, forhåbentlig slår de sig ned på Lolland-Falster og skaber arbejdspladser. Men ligeså vigtigt, mener borgmesteren, er det, at de tilfører gejst og innovativ tænkning til det eksisterende erhvervsliv.
-Vi sætter nye standarder og har høje ambitioner samtidig med at vi er fuldt ud klar over, at vi udfordres af mangel på arbejdskraft, fuldstændig ligesom resten af Danmark, sagde han.
Growth Train er et af Guldborgsund kommune og Business Lolland-Falsters svar til løsningen på den udfordring.
 
All skal løfte
-Lolland-Falsters virksomheder har også et ansvar for at udvikle erhvervslivet på Sydhavsøerne, mener kursusleder Eythor Jonsson. Han opfordrer alle interesserede til at komme og være med torsdag-workshop de næste seks torsdage. Her er der fokus på alle de elementer som et godt virksomheds-fundament bygges på, og de lokale virksomheder ligger i høj grad inde med relevant viden som de unge virksomheder kan få gavn af.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.