Virksomheder tager ansvar

Mere end 45 lokale virksomheder har sagt ja til at stille sig i front som ambassadører for Rekruttering fra kanten. Et projekt der skal hjælpe omkring 850 borgere tættere på arbejdsmarkedet og samtidig hjælpe virksomhederne med at rekruttere medarbejdere.
 
Hos Lalandia i Rødby har man stor erfaring i ansættelser som adskiller sig fra de gængse 37 timer, og HR chef Pia Danielsen fortæller, at det er helt naturligt for Lalandia at melde sig på banen for Rekruttering fra kanten.
-Vi har altid haft medarbejdere i flexjob, skånejob, på nedsat tid og i forskellige trænings- og praktikansættelser, så det er ikke nyt for os, siger Pia Danielsen. Det vigtigste, mener hun, er at have en rummelig og åben indstilling i medarbejdergruppen, for det er jo her, de nye medarbejdere skal læres op og integreres i rutinerne på arbejdspladsen.
 
Ledige jobs
Som så mange andre virksomheder på Lolland-Falster mærker man også på Lalandia, at det kan være svært at rekruttere medarbejdere. Det svinger dog mellem forskellige funktioner. For tiden er det nærmest umuligt at opdrive en kok, mens det for ti år siden var virkelig svært at finde medarbejdere til rengøring. Med op til 450 ansatte i højsæsonen, er man nødt til at være på forkant, og derfor er det helt oplagt for Lalandia at tilbyde job til mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.
 
Ansvar og værdi
Marie Persson er projektansvarlig i Business Lolland-Falster for Rekruttering fra kanten, og sammen med den øvrige ledelse, er hun stolt over de lokale virksomheders vilje til at tage ansvar for fremtidens arbejdsmarked.
-I Rekruttering fra kanten hjælper vi virksomheder med at tænke anderledes omkring traditionelle stillinger og dermed få hjælp til at løse nogle af de opgaver som måske ikke bliver løst i dag. Vi finder de små opgaver og matcher dem med mennesker med en svag tilknytning til arbejdsmarkedet. Meningen er naturligvis, at de nye medarbejdere med tiden erfarer at de lykkes, at der også er plads til dem, og i høj grad brug for dem, på arbejdsmarkedet, fortæller hun.-Værdien for Lalandia viser sig i en innovativ og åben medarbejdergruppe med overskud og vilje til at støtte nye kolleger, fortæller Pia Danielsen.
 
Gode råd fra Lalandia:
Åbenhed først og fremmest
Tal om det, der er svært, og legalisér forskellighed
Inddrag alle medarbejdere
Hav tålmodighed med nye medarbejdere
 
Mere information om Rekruttering fra kanten, kontakt Marie Persson her, eller læs/download folder.
Den 6. september inviteres alle virksomheder på Lolland-Falster til et kick-off hvor man kan høre mere om indsatsen og møde ambassadørvirksomhederne. Program for dagen. 
 
Fakta om Rekruttering fra kanten:
Kommuner og erhvervsorganisationer på Lolland-Falster er gået sammen om en ny fireårig indsats, der med støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond etablerer en virksomhedsdreven beskæftigelsesindsats med det formål at få flere af samfundets udsatte borgere på Lolland-Falster i beskæftigelse.
Målet er at mindst 850 udsatte borgere får en tilknytning til arbejdsmarkedet gennem konkrete forløb i virksomheder.  Af dem skal 550 personer opnå ordinære løntimer. Der kan være tale om almindeligt ordinært arbejde på deltid eller fuld tid, ordinære jobs på få timer om ugen eller job med løntilskud. Målet er ligeledes at mindst 400 virksomheder på Lolland-Falster skal deltage i indsatsen.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.