Vokseværk hos Nakskov Fjord Camping

I år får endnu flere gæster glæde af både fjordudsigt og gæstfrihed hos Nakskov Fjord Camping. Campingpladsen er udvidet med mere end 100 nye pladser, men det er ikke kun øget kapacitet, som ejer Thomas Fugl ser frem til at tilbyde de tilrejsende campister.

Da Nakskov Fjord Camping slog dørene op den 19. marts, så var der tilføjet både flere kvadratmeter til campinggæster og nye faciliteter til den 3 stjernede familie-campingplads.

-Der er tale om en udvidelse i forhold til regulære pladser på 70 % plus et stort areal, som vi planlægger at udbygge med luksushytter. Så det er en stor investering for os, fortæller pladsejer Thomas Fugl, der driver pladsen sammen med sin kone Dorit Fugl. 

Ideen om at udvide og bygge nyt opstod for flere år siden, og nu ser Thomas Fugl frem til at fokusere på dem, det hele handler om, kunderne. 

-Jeg glæder mig fantastisk meget til at byde vores gæster velkommen. Det har ikke ligefrem været let at indhente tilladelser og rejse kapital til udvidelsen, men nu står vi snart med 115 nye pladser, nyt fællesrum og nye toiletfaciliteter – og på sigt en udendørs pool. Nu ser jeg frem til at pladsen fyldes op med glade gæster.

Ikke uden bump på vejen

Selvom 2021 sæsonen nu er startet, og pladsen er klar til et forventet stort indryk af feriehungrende gæster, så har processen ikke været uden udfordringer.

-Branchens helt store udfordring er kapitalfremskaffelse. De fleste virksomheder har behov for at rejse kapital, når de skal investere, og det har corona-situationen gjort endnu sværere. Vores daværende bank kunne ikke tilbyde den ønskede finansiering til udvidelsesplanerne, men Arbejdernes Landsbank så helt anderledes på planerne. Og det kommer de ikke til at fortryde, understreger Thomas Fugl.   

Positiv trods krisetider        

Generelt har turismebranchen været hårdt ramt at corona-situationen, men hos Nakskov Fjord Camping har virkeligheden været anderledes positiv.

-2020 blev faktisk vores bedste sæson med det største antal gæster på pladsen nogensinde. Derudover har vi år efter år leveret positive resultater, så vi er meget fortrøstningsfulde omkring udvidelsen og pladsens udvikling fremadrettet.

Netop de langsigtede vækstperspektiver var medvirkende til at realisere beslutningen om at øge kapaciteten og investere i nye faciliteter.  

-Vi tror på, at fremtiden er lys for Lolland-Falster i almindelighed og turismeerhvervet i særdeleshed. I 2029 står Femern-forbindelsen færdig og Nakskov 2030 indsatsen har fokus på at udvikle Nakskov til en attraktiv turismedestination. Vi skal være klar til at ride med på vækstbølgen, påpeger Thomas Fugl.

Sparring gør en forskel

Den lokale erhvervsorganisationen Business LF har været med på sidelinjen og givet sparring til de driftige pladsejere. Forretningsudvikler Jørgen Jensen er glad for, at dialogen har gjort en forskel. 

-Thomas, Dorit og deres dedikerede personale har et servicegen ud over det sædvanlige og er utrolig arbejdsomme. Der er rigtig mange beslutninger og aspekter at have in mente, når man sætte gang i proces som denne. Jeg er glad for, at Business LF har medvirket til, at ejerne kunne tage de tunge beslutninger med mere ro i maven.

-Sparringen med Business LF har været meget værdifuld for os. Dorit og jeg er efterhånden drevne i at drive virksomhed, men det er umuligt at have indsigt i alle aspekter. Jeg vil til enhver tid anbefale andre virksomheder at gøre brug af Business LF, slutter Thomas Fugl.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.