Generalforsamling 2023
Tilbage til oversigten

Lolland-Falster er rykket et par ligaer op

Lolland-Falster er som område rykket et par ligaer op de seneste 10 år. Der er tiltrukket investeringer på mere end 15 milliarder kroner til landsdelen og det vil skabe mange nye arbejdspladser.

Lolland-Falster er rykket op i en højere liga.

Det slog direktør Mikkel Wesselhoff fast i sin beretning ved generalforsamlingen i Business Lolland-Falster.

”Indsatsområderne i dag minder meget om dem i 2011, men som i sportens verden, ændres perspektiverne sig, når man rykker en række eller to op. Og Lolland-Falster er som område rykket et par ligaer op de seneste 10 år. Det jeg hæftede mig mest ved årsberetningen fra 2011, var det enormt høje ambitionsniveau, der var for landsdelen de næste ti år,” sagde Mikkel Wesselhoff i 2023 udgaven af årsberetningen.

Det er de store tal, der tegner billedet af Lolland-Falster.

I 2023 handler det om samlede investeringer på mere end 15 mia. kr., der er tiltrukket til Lolland-Falster.

Business Lolland-Falster har gennemført mere end 1000 rådgivningsforløb med lokale virksomheder, mere end 70 virksomheder er flyttet til området og over 300 nye cvr-numre har Business Lolland-Falster været med til at etablere. 2022 blev samtidigt året, hvor turismen slog rekord med det største antal overnatninger siden man begyndte at måle. I 2022 blev der skabt over 1000 nye arbejdspladser.

”Det er et par ligaer over det vi lavede i 2011,” kunne direktør Mikkel Wesselhoff konstatere i beretningen.

Mange nye arbejdspladser

Formand for bestyrelsen Kim Rahbek lagde i bestyrelsens beretning stor vægt på, at de milliardstore investeringer, der kommer til Lolland-Falster de kommende år, vil give mange arbejdspladser.

”Vi skal være glade for, at investeringer i den størrelsesorden kommer til Lolland-Falster. Stort set alle investeringer handler om, at der skal planeres grundstykker, etableres infrastruktur, bygges fabrikker, ansættes produktionsfolk og bygges organisationer op. Der skabes arbejdspladser til utroligt mange af de virksomheder, der er her i dag,” sagde Kim Rahbek i sin beretning.

Formanden satte i beretningen fokus på, at vi mangler unge, der tager en erhvervsuddannelse. Men han slog fast, at vi ikke skal skrotte videnssamfundet og udelukkende gå over til håndværkersamfundet og disse alle dem, der er videns medarbejdere i dag. Det er ikke et enten eller – det er et både og, pointerede Kim Rahbek.

”Vi får brug for både hånden og ånden. Dygtige håndværksvirksomheder har brug for dygtige ingeniører, arkitekter, finansfolk og kommunikatører. Hele værdikæden skal i spil for, at de store projekter kan komme i hus, og vi har udsigt til mange nye arbejdspladser på Lolland-Falster,” sagde Kim Rahbek til de 130 fremmødte ved generalforsamlingen.

Udgivet

25. maj 2023