WindEurope 2024
Tilbage til oversigten

Lolland-Falster ind på den internationale scene

Business Lolland-Falster havde mange møder med internationale virksomheder på den internanale vindmesse i Hamborg, og der var god respons fra de internationale virksomheder.

Business Lolland-Falster rykkede i uge 40 for alvor ind på den europæiske scene indenfor den grønne omstilling.

Det var udviklingsdirektør Mads Stærk og forretningsudvikler Steffen Johnsen, der var taget til Hamborg for at deltage i WindEnergy messen for at præsentere internationale virksomheder for muligheden for at blive en del af Skandinaviens nye grønne industrihub på Lolland-Falster.

”Vi blev modtaget rigtig godt af dem vi talte med. Enkelte – og særligt de kinesiske erhvervsfolk – var faktisk i markedet efter europæiske lokationer, så det kan potentielt set blive ret interessant,” siger Mads Stærk.

Det var især det store område ved Rødbyhavn, der i dag rummer den store byggeplads, havn og tunnelelementfabrik til byggeriet af Femern Bælt-tunnelen, som var en del af de muligheder, der blev omtalt for de internationale virksomheder i offshore-vindbranchen.

Når byggeriet af Femern Bælt-tunnelen er færdigt, bliver området bevaret til andre opgaver. Det er staten der gennem Sund & Bælt ejer området.

Lolland Kommune har før sommerferien præsenteret en visionsplan for hele tunnelproduktionsområdet og et stor bagvedliggende område, hvor der kan skabes et 776 hektar stort industri- og erhvervsområde med fokus på offshore havvind, grønne virksomheder, skibsbyggeri og store infrastrukturprojekter.

Business Lolland-Falster havde mange møder med internationale virksomheder i løbet af de to dage på vind messen i Hamborg, og Mads Stærk beretter, at de fik god respons fra de internationale virksomheder.

”Men det var tydeligt at mange af de internationale virksomheder vi talte med, er på udkig efter nye produktionssites, der allerede kan være operationelle fra 2026,” siger Mads Stærk.

WindEnergy-messen i Hamborg er en af Europas største begivenheder inden for vindenergi, hvor brancheaktører fra hele verden mødes for at præsentere nye teknologier, udveksle viden og drøfte fremtidens energiløsninger.

Udgivet

3. oktober 2024