VÆKSTFONDEN - bygning med arkitektonisk trappeopgang

Vi hjælper dig godt på vej


Tilskud og finansiering


I en verden fuld af udfordringer og muligheder, står vi hos Business Lolland-Falster klar til at hjælpe jer med at navigere og udnytte det potentiale, der ligger i jeres virksomhed. Der findes en række tilskud og finansieringsmuligheder, som kan være med til at styrke jeres virksomhed eller måske endda til at opstarte den. Det kan også være at I skal til at kigge på nye markedet, ansatte en ny kollega eller begynde et digitalt projekt. Kendetegnet for alle disse ting, er at der kan være tilskud at hente. Det vil vi gerne gøre dig klogere på, og ikke mindst hjælpe dig.

Her på siden vil nogle af mulighederne blive belyst, men vigtigt at pointere det kan være meget individuelt, for hvad der giver mening. Så hold dig ikke tilbage med at kontakte os, så vi kan gøre dig klogere. Det koster ikke noget.

Ordning:

Virksomhedsprogrammet

Landsdækkende tilskudsprogram for SMV’er. Knap 5.000 SMV’er har allerede fået tilskud til rådgivning, investeringer i konkret teknologi samt kompetenceudvikling gennem virksomhedsprogrammet, der drives af de seks erhvervshuse. Af kategorier der kan søges tilskud i er:

 • SMV:Eksport
 • SMV:Grøn
 • SMV:Grønne kompetencer
 • SMV:Vækstpilot
 • SMV:Digial
 • SMV:PRO

Tilskud kan bl.a. være til en ny medarbejder, digital omstilling, rådgivning til ESG-rapportering eller noget helt fjerde. Tilskud vil ofte være fra 50.000 til 250.000 kr. Krav og beløb kan dog svinge fra kategori til kategori.

Intecq

Ib, fra virksomheden Intecq i Stubbekøbing – Har fået tilskud igennem både SMV:PRO og SMV:Digital.

Igennem tæt dialog med Erhvervshus Sjælland og Business Lolland-Falster har jeg fået SMV:Digital tilskud til rådgivning om den nyeste robotteknologi samt SMV:PRO tilskud til rådgivning om de rette dokumentationskrav og materialehåndtering i vores produktion.

Tilskuddene har gjort, at vi har kunne rykke hurtigere på udviklingen end vi ellers havde haft mulighed for.


Waitly

SMV:Eksport ordningen har givet Lolland-Falster virksomheden Waitly økonomisk støtte til en større eksport satsning på det tyske marked.

Vi fik hurtigt skrevet en ansøgning med god hjælp af Business Lolland-Falster. Det var forholdsvist enkelt at skrive ansøgningen om økonomisk støtte til rådgivning, fordi vi havde lavet vores forarbejde,” siger Morten Pyndt Dalgaard.


Ordning:

Next Step

Tilskudsmuligheden for dig som iværksætter.

Krav for deltagelse:

 • Dit CVR-nummer må maks. være 3 år gammelt på ansøgningstidspunktet.​
 • Du har et mål og en plan for at nå 1 mio. kr. i årlig omsætning indenfor 2 år.
 • Du skal være ejer/medejer af virksomheden for at kunne ansøge og deltage i NextStep.

Hvad får du adgang til på NextStep:

 • Sparring med en vejleder, om din virksomheds ambitioner.​
 • En handlingsplan, som omfatter konkrete mål, som kan omsættes indenfor kort tid og forhåbentlig få din virksomhed til at vokse. 
 • Tilskud på op til 24.000 DKK (vi dækker maks. 75%, imens du selv skal stille med 25% + moms).​
 • Tilskuddet kan bruges både rådgivning og kompetenceudvikling.
 • Et NextStep-forløb kan altså, i høj grad, tilpasses dit individuelle behov. Ser du et konkret behov for at få styrket dine kompetencer indenfor et bestemt område, for at kunne nå dine mål, kan NextStep altså hjælpe dig på vej.

Ordning:

Innobooster

Investering i vidensbaserede udviklingsprojekter i små og mellemstore danske virksomheder (SMV’er) og iværksættervirksomheder.

Ansøgninger på mellem 50.000 til 5,0 mio. kr.

Innovationsfonden investerer i, at lovende idéer omsættes til nye løsninger, der skaber vækst og beskæftigelse i Danmark, og som desuden bidrager til at løse nogle af samfundets udfordringer.

En investering fra Innobooster kan medfinansiere:

 • Timer, som nye og eksisterende medarbejdere i virksomheden anvender på konkrete aktiviteter i innovationsprojektet. Der kan medregnes timer fra både medarbejdere, der er ansat i virksomheden, og virksomhedens ejere.
 • Udgifter til offentlige og private vidensleverandører, både danske og udenlandske (fx universiteter, GTS‐institutter, kontraktforskningsinstitutter, private vidensvirksomheder og specialistvirksomheder).
 • Udgifter til materialer, udstyrsleje og afskrivningsomkostninger på nyt udstyr i det omfang og i den periode, det anvendes i projektet.

Ordning:

LAG Sydhavsøerne

EU støtteprogram til landdistrikterne. Søg penge til et projekt der har gavn for Lolland-Falster. Af lokale virksomheder der har fået støtte kan nævnes; Zipline Systofte, Lolland-Falsters Motorflyverklub og Marittima.

SKONNERTEN JOHANNE - sejler op langs Guldborgsund

“Skonnerten Johanne er et vigtigt aktiv for Nakskov Havn, og derfor vil LAG gerne støtte en udvikling, der gør det muligt at have plads til flere passager. Det styrker ikke blot erhvervspotentialet, men øger også den oplevelsesmæssige kvalitet “, siger Martin Tange, projektkoordinator, LAG Lolland-Falster. Fra årsskiftet skifter LAG Lolland-Falster i øvrigt navn til LAG Sydhavsøerne.

  For studerende:

  Mikrolegat og Innofounder

  Er du elev eller studerende kan du søge støtte til at udvikle din idé, udvikle din prototype eller endda løn. Du kan søge fra 25.000 kr. og op.

  Der findes både muligheder i Mikrolegater hos Fonden for Entreprenørskab samt Innofounder hos Innovationsfonden. Husk at du som studerende udover at kunne søge penge, også har mulighed for at benytte vores kontormiljø i Nykøbing Falster. Ganske gratis.

  Legater og Fonde

  Det er ikke kun foreninger der kan søge legater, men også virksomheder. Men der findes rigtig mange, så det vil være fra case til case hvad der vil være relevant at søge. Oftest skal der være et samfundsnyttiggøremål, og det kan give mening evt. at gå sammen med en forening om at søge, eventuelt med dig som virksomhed, som underleverandør.  Vi uddyber meget gerne og prøver at hjælpe dig igennem junglen for hvilke legater der kunne være relevant for dig.

  Et legat som kan nævnes er iværksætterpakken hos Sparringspartnerne på 40.000 kr.

  Ordning:

  EIFO

  Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO) er danske virksomheders fælles indgang til risikovillig statslig finansiering. EIFO skaber værdi ved at være drivkraft og katalysator for danske virksomheders fornyelse og vækst, åbne døre for global forretning og føre an i omstillingen til en grønnere og mere bæredygtig fremtid.

  EIFO er Danmarks nationale erhvervsfremmende bank og Danmarks officielle eksportkreditinstitut i én og samme finansielle institution.

  Kontakt os for at høre mere

  Alle brancher er velkomne, og der findes ingen dumme spørgsmål