Tre mennesker holder møde

REKRUTTERING

REKRUTTERING


I en dynamisk og konkurrencepræget arbejdsmarkedssituation er det afgørende for virksomheder at have effektive strategier på plads for at håndtere forskellige aspekter af medarbejderstyring. Uanset om du står over for udfordringer med rekruttering, ønsker at optimere opgaveløsningen, fokuserer på fastholdelse eller ønsker at effektivisere arbejdsprocesser, kan professionel vejledning gøre en afgørende forskel. Hos os tilbyder vi skræddersyet sparring til din virksomhed, baseret på jeres behov.

Få hjælp til…

Rekruttering
Leder du efter din næste medarbejder, bør du gøre dig overvejelser om udformning af jobopslag, formidlingen af dette samt selvfølgelig hvilke parametre der er vigtige for profilen du søger. Vi tilbyder sparring om dette, så du har bedre chancer for at finde den rette kandidat.

Opgaveløsning
Mangel på arbejdskraft kan give anledning til at kigge nærmere på, hvordan opgaver løses i virksomheden. Måske kan ressourcerne bruges bedre, hvis opgaverne fordeles anderledes og måske efterlader det nogle mindre opgaver, der i stedet kan løses af en medarbejder på færre timer, fx i et fleksjob eller et småjob, hvor borgere der i dag står uden for arbejdsmarkedet, får mulighed for at blive en del af et arbejdsfællesskab.

Vækstpilot
Skal du ansætte en medarbejder i en ny stilling, til at løse en udviklingsopgave for virksomheden, så kan man søge en Vækstpilot. Dette kan give op til 90.000 i tilskud til løn, samt 10.000 til opkvalificering.

Fastholdelse
Undgå at skulle rekruttere mere end højest nødvendigt, ved at have ekstra fokus på fastholdelse af medarbejdere. Er der mulighed for at blive i arbejdet som senior? Har I fokus på trivsel? Få sparring til hvordan I kommer i gang med trivselsarbejdet.

Effektivisering
At løse opgaver og processer så effektivt som muligt, kan mindske behovet for rekruttering. Vi tilbyder sparring om mulighederne for at indføre digitale løsninger og automation, der kan være med til at mindske presset omkring arbejdskraft.

Værd at vide

Skal din virksomhed rekruttere en ny medarbejder, er der flere der kan hjælpe dig.

Jobcenteret
Hos de to jobcentre i hhv. Guldborgsund og Lolland Kommune, er der mulighed for at hjælpe med at skaffe nye medarbejdere. Det er ikke nødvendigvis ledige der ender med at søge dit job, selvom du slår det op via jobcenteret.

Fagforeninger
Alt efter hvilken branche du repræsenterer, kan fagforeningerne også hjælpe med at formidle dit ledige job til relevante kandidater.

Vikarbureauer
Flere vikarbureauer tilbyder at man, efter en periode med en vikar, kan overtage ansættelsen af medarbejderen, og dermed få en fast medarbejder.

Sammen med jobcenter Lolland og jobcenter Guldborgsund tilbyder vi hjælp til at identificere småjobs og opgaver der kan varetages af medarbejdere på færre timer.

Fleksjob
Fleksjob er et tilbud til personer, der pga. en varig og væsentligt nedsat arbejdsevne ikke kan opnå eller fastholde beskæftigelse på normale vilkår. Som arbejdsgiver betyder det, at du udelukkende betaler løn for det arbejde medarbejderen løser, mens kommunen dækker resten.
Medarbejderen vil således være en rigtig god løsning for dig, der har arbejdsopgaver i virksomheden, til et lavt timetal.

Småjobs
Har din virksomhed opgaver der svarer til ganske få timer om ugen, kan det være en god mulighed for en ledig borger, der har behov for at få en chance på arbejdsmarkedet. Ledige kontanthjælpsmodtagere kan være motiverede for at blive ansat i såkaldte småjobs, for at undgå at blive ramt af kontanthjælpsloftet og 100-timersreglen. Denne motivation kan komme virksomhederne til gode, når der skal løses simple små opgaver, som det er spild af ressourcer fx at lade sine faglærte medarbejdere løse.

Vikarbureauer kan være en god løsning, hvis man mangler arbejdskraft akut. Bureauerne har ofte specialiseret sig i specifikke fag, som de er gode til at finde medarbejdere til.

Mange gange er der mulighed for at overtage medarbejderen efter noget tid, hvis man gerne vil ansætte vedkomne i virksomheden.

Vi kan hjælpe med at finde frem til et relevant bureau, der kan hjælpe med at finde arbejdskraften til jer.

Vi kan tilbyde sparring til at finde de rigtige værktøjer til at arbejde med fastholdelse af medarbejdere.

Trivsel
Trives medarbejderne i virksomheden? Vi kan hjælpe med at skaffe midler via forskellig puljer, til at få en konsulent ud i virksomheden og arbejde med trivsel. Det kan fx være via Velliv foreningen, eller fx puljen SMV Pro.

Ledelse
God ledelse er uden tvivl et vigtigt værktøj til at sikre trivsel og dermed fastholdelse. Vi kan hjælpe jer med at finde relevante kurser og uddannelser til virksomhedens ledere.

Investering i medarbejderne
At mærke at ens arbejdsgiver investerer i en som medarbejder, kan skabe loyalitet og fastholdelse. Det kan være gennem opkvalificering, personalegoder eller andre ting.

Seniorjob
Mangler du sparring til, hvordan du kan fastholde dine seniormedarbejdere i virksomheden? Der er hjælp at hente, hvis man vil gøre en ekstra indsats for at fastholde gode kompetencer og viden i virksomheden.

Kontakt os og hør hvordan vi kan hjælpe dig