Tre mennesker holder møde

REKRUTTERING

FREMTIDENS ARBEJDSKRAFT


De kommende årgange er små og der er allerede rift om medarbejderne. Samarbejde mellem virksomheder og uddannelsesinstitutioner og skoler er afgørende for både læring og den fremtidig arbejdsstyrke. Vi står klar til at bistå jer med at dyrke forbindelser og skabe meningsfulde muligheder ved at investere tid i fremtidens medarbejdere, allerede mens de er under uddannelse.

Få hjælp til…

Studieprojekter
Flere uddannelsesinstitutioner opfordrer de studerende til at bruge rigtige cases fra virksomheder, når de skal lave projekter eller eksamensopgaver. Det er en god mulighed for at lære studerende at kende, som på sigt kunne blive medarbejdere i jeres virksomhed. Vi kan hjælpe jer med at få en problemstilling hos jer til at blive til en case for relevante studerende.

Praktikanter for folkeskoleelever
Med de små årgange er det vigtigt at være med til at inspirere områdets børn og unge til at søge uddannelse og job lokalt. At tage folkeskoleelever i praktik giver en mulighed for at være med til at præge deres valg. Vi kan hjælpe jer med at komme i kontakt med skolernes vejledere, der kan fortælle jer mere om hvilke muligheder der er.

Praktikanter fra videregående uddannelser
Videregående uddannelser, både lokalt og nationalt, har brug for praktikpladser i løbet af deres studietid.

Fritidsjob
Som med praktikken for folkeskoleelever, kan fritidsjob være en god mulighed for at finde fremtidens medarbejder. Giv et ungt menneske muligheden for at lære din branche at kende, giv dem nogle gode værdier og erfaringer med i tasken, og vær med til at præge deres valg af vej i livet.

Lærlinge og elever
At tage lærlinge og elever er vigtigt for at sikre at vi har dygtige medarbejdere i fremtiden. Hvis I ikke allerede er godkendt til lærlinge, kan vi hjælpe med at få kigget på det. Måske I kan del-godkendes og dermed have lærlingene i en del af deres uddannelse.

Værd at vide

Tager din virksomhed lærlinge og elever? Lærlinge og elever er en investering i den fremtidige arbejdskraft.

Lærested
Hvis du vil vide, om din virksomhed kan blive godkendt som lærested, kan du få hjælp på CELF. Man kan både blive fuldt godkendt, og dermed tage en lærling gennem hele deres uddannelse, men man kan også få en del-godkendelse, hvor man kan have eleven eller lærlingen i dele af deres uddannelsesperiode.
Det er de enkelte fags faglige udvalg der giver godkendelserne.

Har I en idé liggende i skuffen, men mangler nogen til at prøve den af, så kan et studieprojekt måske være en måde, at få testet udviklingsideer af. Flere uddannelsesinstitutioner i vores region benytter gerne cases fra virksomheder til deres studerende.

Zealand
Lokalt i Nykøbing F uddannes markedsføringsøkonomer, multimediedesignere og bygningskonstruktører. Her er der mulighed for at få afprøvet cases og ideer, der kan give nye spændende input til jeres virksomhed.

RUC
Universitetet i Roskilde har stor bevågenhed omkring Lolland-Falster, og med en lang række studieretninger, kan der være mange spændende muligheder for at få din virksomheds case i hænderne på studerende, fx de studerende på Cand. Merc. Vi kan hjælpe dig med at finde den rigtige studieretning.

Erhvervspraktik
Begge kommuner sender hvert år en masse elever ud i erhvervspraktik. Hvis du kan se dig selv tage en praktikant i en uge, skal du i kontakt med den lokale vejleder hos UU (Ungdommens Uddannelsesvejledning). Det kunne også være for at åbne døren for et virksomhedsbesøg.

Fritidsjob
Det er muligt at ansætte et ungt menneske i et fritidsjob. Selvom det kan virke uoverkommeligt med mange begrænsninger, er der hjælp at hente til at finde frem til relevante arbejdsopgaver til et fritidsjob.

Juniormesterlærer
Med aftale om folkeskolen d. 19. marts 2024, indføres der mulighed for Juniormesterlærer for elever i 8. og 9. klasse, hvor timer i fx dansk og matematik, suppleres med timer hos lokale arbejdsgivere. Når vi ved mere om hvordan dette implementeres lokalt, vil det fremgå her.

Zealand. RUC.

Kontakt os og hør hvordan vi kan hjælpe dig