Tilbage til oversigten

Business Lolland-Falster retter fokus på Tyskland

Ved årets generalforsamling i Business Lolland-Falster præsenterede formand Kim Rahbek Hansen en forstærket strategisk indsats for at tiltrække tyske investorer og udvide erhvervsmulighederne, når Femern Bælt Tunnelen åbner.

Business Lolland-Falster retter nu blikket endnu skarpere mod Tyskland for at tiltrække virksomheder og investorer. Det er det store potentiale i den kommende Femern Bælt tunnel, der åbner om fem år, der nu skal omsættes til konkrete resultater.

Ved årets generalforsamling for foreningen Business Lolland-Falster, der fandt sted hos Scandinavian Impact på den tidligere sukkerfabrik i Sakskøbing, fortalte formand Kim Rahbek Hansen om den nye strategiske satsning til de mere end 100 deltagende erhvervsfolk og politikere.

“Vi er ved at stemple ind på den internationale scene,” sagde Kim Rahbek Hansen, formand for Business Lolland-Falster.

Business Lolland-Falster har arbejdet med det tyske marked i en længere periode, og der sættes nu flere kræfter ind.

“Vi skal erkende, at det kræver et stort og dygtigt samarbejde med os selv og med omgivelserne, hvis vi skal ind på det tyske marked. Det at entrere i et nyt marked er ikke bare at ringe til det danske handelskammer i Hamburg og så tror man, den er hjemme. Det er noget helt andet, der skal til.”

Han bemærkede, at det tager tid at opbygge de nødvendige relationer og tillid i Tyskland:

“Det tager tid at skabe netværk. Det tager tid at skabe tillid i det netværk, man nu bevæger sig rundt i. Og specielt hvis man skal tale et andet sprog i en anden kultur.”

Vi skal være dygtigere

Kim Rahbek Hansen fremhævede også, hvad der kræves af Business Lolland-Falster for at lykkes med Tysklands indsatsen.

“Vi skal dygtiggøre os i Business Lolland-Falster, så vi sammen kan få fat i de investeringer, som ligger syd for grænsen. Vi har en opgave i at være proaktive her. Og det gælder ikke mindst Business Lolland-Falster. Vi skal være de skarpeste knive i skuffen for at nå de resultater, vi sætter os som mål.”

Det er afgørende for Business Lolland-Falster at satse på Tyskland for at udnytte potentialet i den kommende Femern-forbindelsen.

”Ved at satse på Tyskland sikrer vi, at Lolland-Falster forbliver konkurrencedygtig, internationalt orienteret og økonomisk robust,” sagde Kim Rahbek Hansen i sin beretning til generalforsamlingen.

Udgivet

24. maj 2024