MARIBO BILCENTER - mekaniker kigger under bil på lift
Tilbage til oversigten

Bilcenter udvider med nyt byggeri i Maribo

Maribo Bilcenter har taget første spadestik til nyt bilcenter i Maribo Erhvervspark med deltagelse af borgmester Holger Schou Rasmussen, Lolland Kommune.

Når Maribo Bilcenter i starten af 2023 slår dørene op til et nyt bilcenter i Maribo Erhvervspark er det resultatet af, hvad der begyndte som blyantstreger på et stykke kvadreret A4-papir.

“Jeg har i flere år haft drømmen om at bygge det helt rigtige værksted, hvor effektive arbejdsgange og gode arbejdsforhold går op i en højere enhed”, siger Tommy Hansen, der etablerede Maribo Bilcenter i forbindelse med overtagelsen af sin tidligere arbejdsgivers virksomhed.

Behov for mere plads

Maribo Bilcenter yder servicering og reparation af alle bilmærker samt huser en synshal. Siden etableringen i 2016 har der været en kontinuerlig vækst, og pladsen har længe været for trang i og omkring bilcentrets nuværende haller. Derfor har Tommy Hansen i længere tid ønsket at finde nye lokaler, og det endte med køb af byggegrund i Maribo Erhvervspark og nybyggeri.

Fra hjemme-skitser til byggetegninger

“Jeg tror, det er ca. tre år siden, jeg begyndte at tegne skitserne til et nyt værksted. Jeg ville designe et værksted, som er indrettet med henblik på at sikre mest mulig kvalitet og sikkerhed samt undgå besværlige arbejdsgange eller arbejdsstillinger. Da jeg syntes, jeg havde tænkt alt igennem, sendte jeg skitserne videre til et byggefirma, der arbejdede videre med ideerne og leverede de færdige byggetegninger.”

Værksted med “egen” synshal

Maribo Bilcenter har i alt 5 ansatte og en lærling, og derudover huser bilcentret en afdeling af Bilsyn Plus, hvis synsmand indgår i det kollegiale fællesskab. Faktisk så meget, at han laver mad til alle ansatte hver fredag, hvilket alle ser frem til, da synsmanden også har vist at være en fremragende kok.

“Synshallen flytter med til de nye lokaler og det er en kæmpe fordel for os at have dem som nabo. Vi leverer ofte biler til syn for vores kunder, og det kan jo ikke være nemmere, når synshallen ligger i samme bygning”, siger Tommy Hansen.

Lokal opbakning

“Det er et kæmpe spring for mig at investere i en erhvervsgrund og et nybyggeri, men jeg har haft god opbakning fra Lollands Bank og løbende sparring med Business Lolland-Falster. De har vist stor tro på projektet, og det betyder meget”, siger Tommy Hansen.

Det nye Maribo Bilcenter åbner dørene i Maribo Erhvervspark ved afkørsel 48 til januar 2023. Tommy Hansen forventer, at der skal ansættes endnu en mand, men at de nye faciliteter vil gøre visse opgaver langt nemmere og dermed også hurtigere.

Dygtige medarbejdere

“Mine ansatte er gode til at løbe stærkt, og ledige stunder er stort set ikke eksisterende hos os. Jeg er mega glad for de folk, jeg har, og jeg synes, vi har en virkelig god stemning. Med det nye bilcenter kan vi få de arbejdsforhold, som medarbejderne fortjener. Og jeg er ikke i tvivl om, at også kunderne vil sætte pris på det”, siger Tommy Hansen.

Billedtekst: Så er byggeriet af et nyt bilcenter i Maribo Erhvervspark officielt sat i gang. Med til at fejre det første spadestik var (fra venstre) Indehaver af Maribo Bilcenter, Tommy Hansen med sin kæreste Vivica Lundmann; Mads Stærk, udviklingschef hos Business Lolland-Falster og borgmester Holger Schou Rasmussen, Lolland Kommune.

Udgivet

5. februar 2022