Personer taler sammen

God mødeledelse – forstå mødets kultur og psykologi

Lær at holde møder med relevans og god energi. Møder afspejler nemlig ofte stemning og miljø på en arbejdsplads. Derfor giver det mening at arbejde målrettet med mødekultur, hvor møder ses som et hjælpsomt værktøj til at styrke den psykologiske tryghed.

Er du træt af møder, der føles som spild af tid? Kan du mærke på dine medarbejdere eller kolleger, at de gerne vil have mødet hurtigt overstået, så de kan komme videre til det relevante arbejde? Ønsker du inspiration til at understøtte en åben og udviklende kultur, hvor møder opleves som relevante og energigivende?

I dagens hurtigt skiftende arbejdsmiljø er effektiv mødefacilitering ikke bare en nice-to-have, men en nødvendighed. Møder på en arbejdsplads spiller en central rolle i at fremme udvikling, kommunikation, samarbejde, beslutningstagning og godt arbejdsmiljø. Møder afspejler ofte stemning og miljø på en arbejdsplads. Derfor giver det mening at arbejde målrettet med mødekultur, hvor møder ses som et hjælpsomt værktøj til at styrke den psykologiske tryghed.

Underviser: Undervisningen varetages af Johanne Cecilie Andersen, er uddannet autoriseret erhvervspsykolog og specialistuddannet arbejds- og organisationspsykolog, samt master IT-ledelse. Hun arbejder til daglig med ledersparring, kommunikation, udvikling af organisationer, og krisehåndtering. Hun har 20 års erfaring med at udvikle organisationer.

Hvilke emner dækker kurset?

  • Indblik i og værktøjer til at holde møder med relevans og energi
  • Input til at planlægge og facilitere møder, der giver medansvar og holder deltagerne engagerede, og fokuserede.
  • Kurset vil være en blanding af teori, refleksion over egne møder, samt værktøjer og handling til at komme videre.

Du vil lære følgende:

  • Forståelse af mødekultur og mødets psykologi; hvilke dynamikker kan være på spil og hvordan kan du kan opbygge og opretholde et miljø, hvor alle føler sig hørt, værdsat og medinddraget.
  • Faciliteringsteknikker; hvordan kan du med nogle konkrete fif afholde møder, som passer til formålet. Herunder brugen af fysiske og online møder og hvornår det er bedre at bruge andre kommunikationsformer end et møde.
  • Opbygning af psykologisk tryghed; psykologisk tryghed er en nødvendighed for at få det bedste ud af møder, og samtidig skabe udvikling og læring. Du får værktøjer til at skabe en følelse af sikkerhed, hvor teammedlemmer tør tage chancer og udtrykke sig.
  • Effektiv dagsordensætning; du får input til, hvor du kan planlægge møder, der fokuserer på de vigtigste punkter og minimerer tidsspilde.

Målgruppen for kurset:Kurset er rettet mod alle, der har interesse i mødeledelse. Dette inkluderer ledere, arbejdsmiljørepræsentanter, tillidsrepræsentanter, HR-personale, og generelt ansatte, der ønsker at bidrage positivt til en sund mødekultur.

Kursets niveau: Kurset er åbent for alle og kræver ikke forudgående kendskab til emnet. Det er designet til at være tilgængeligt for både nybegyndere og dem med mere erfaring i området.

Forberedelse: Der er ingen forberedelse nødvendig før kurset, og det er ikke nødvendigt at medbringe en pc.

Business Lolland-Falster afholder dette kursus i samarbejde med Reflections og Scandinavian Impact.

Ved tilmelding af mere end 5 deltagere, bedes du kontakte Klaus Larsen på +45 3162 9009.

Der vil være morgenmad fra kl. 8.15.
Undervisningen starter kl. 8.30.

TID

10. september 2024

08:15 - 11:30

STED

Sukkerfabrikken 26, Sakskøbing

Pris

Medlemmer: gratis
Ikke-medlemmer: 795,-kr. ex. moms

Tilmeld