GPDR – overholder du databeskyttelsesreglerne?

De generelle krav til behandling af persondata efter reglerne i Databeskyttelsesforordningen

Reglerne om behandling af persondata i medfør af den europæiske databeskyttelsesforordning (GDPR) trådte i kraft den 1. maj 2018. Der har både for de dataansvarlige, databehandlere og Datatilsynet været en tilvænningsperiode med fortolkning af reglerne og en udviklingsperiode for den praktiske håndtering af de sikkerhedsmæssige tiltag og den databegrænsning samt implementering af og håndtering af de rettigheder, som de registrerede har krav på. Denne periode er nu ved at være udløbet.

Datatilsynet og de øvrige myndigheder, som administrerer regelsættet og udfører tilsyn med om reglerne efterleves, skærper nu kravene til, at databehandlingen sker i overensstemmelse med reglerne. Det betyder, at det nu i højere grad end tidligere forventes, at de dataansvarlige har tage stilling til den behandling af persondata, som foretages, herunder, om databehandlingen kun sker, når den er legitim, med brug af databehandlere som lever op til kravene for databehandling og ikke mindst, at de dataansvarlige har dokumentationen på plads med hensyn til efterlevelsen af databeskyttelsesreglerne.

Underviser: Undervisningen varetages af advokat Tina Høpfner Mortensen og advokat Troels Justesen fra Advodan Lolland-Falster, som har henholdsvis 12 års og 6 års erfaring fra advokatbranchen og siden 2018 begge har beskæftiget sig med implementering og efterlevelse af databeskyttelsesreglerne.

Emner, vi kommer omkring kurset:

  • Grundlæggende information om GDPR-reglerne
  • Kravene til behandling af persondata
  • Kravene til dokumentation
  • Sanktioner

Du vil lære følgende:

  • De generelle krav til behandling af persondata

Målgruppen for kurset: Kurset er rettet mod alle organisation, som behandler persondata i form af eksempelvis medlemsdata, ansatte, kunder, leverandører.

Kursets niveau: Kurset er åbent for alle og kræver ikke forudgående kendskab til emnet. Det er tiltænkt at være tilgængeligt for både nybegyndere og dem med mere erfaring i området.

Forberedelse: Der er ingen forberedelse nødvendig før kurset, og det er ikke nødvendigt at medbringe en pc.

Business Lolland-Falster afholder dette kursus i samarbejde med Advodan Lolland-Falster og Scandinavian Impact.

Ved tilmelding af mere end 5 deltagere, bedes du kontakte Klaus Larsen på +45 3162 9009.

Der vil være morgenmad fra kl. 8.15.
Undervisningen starter kl. 8.30.

TID

23. oktober 2024

08:15 - 10:00

STED

Sukkerfabrikken 26, Sakskøbing

Pris

Medlemmer: gratis
Ikke-medlemmer: gratis

Tilmeld