Solnedgang på stranden i Marielyst
Tilbage til oversigten

Historisk turisme-september på Lolland-Falster

Antallet af turismeovernatninger på Lolland-Falster steg med vilde 42% i september måned i forhold til september 2019

Det viser nye tal fra VisitDenmark. Dermed er Lolland-Falster det sted i Danmark, der har haft den største stigning i september. 

“September i år er på højde med en rigtig god oktober, og det har vi ikke set før. Man kan sige, at det “hul”, vi hidtil har haft mellem slutningen af sommersæsonen i august og efterårsferien i oktober er lukket”, siger destinationschef Brian Lindorf Hansen. 

Det er især sommerhuse og campingpladser, der har oplevet september-væksten. Henrik Søby, der ejer og driver Nysted Strand Camping, siger til Lolland-Falsters Folketidende i lørdagens udgave, at de har haft et forrygende år, og at det ikke blot er overnatningerne, der går i vejret, men også turisternes købelyst på lokale mad- og drikkevarer.

“Vi har haft så stor efterspørgsel på varer i vores camping-butik, at vi næste år opgraderer butik- og receptionsområdet med to ekstra kasser”, siger han til Folketidende.

Og hos DanCenter i Marielyst siger bureauleder Majbritt Sørensen til avisen, at det i september er “gået helt amok på den gode måde”.

Stigningen i september er en vigtig milepæl i Visit Lolland-Falsters bestræbelser på at forlænge turismesæsonen. Det styrker både indtjenings- og udviklingsmuligheder for de turismerelaterede virksomheder.

Læs artiklen i lørdagens udgave af Lolland-Falsters Folketidende d. 13/11.

Udgivet

13. november 2021