Tilbage til oversigten

Niels Frederiks store dag

Først var det læggekartofler og gulerødder og nu er det solenergi, der bliver produceret på Hobygårds marker på Sydlolland. Ejeren Niels Frederik Skov Jensen har skiftet karriere fra landmand til energimand og var en stolt mand ved indvielsen af Better Energys solcellepark ved Hoby.

Solen strålede fra en skyfri himmel og vejrguderne var i yderste grad med energiselskabet Better Energy, da de tirsdag eftermiddag havde indbudt til officiel indvielse af deres 55 hektar store solcellepark ved Hoby på den sydlige del af Lolland.

Gæster fra nær og især fjern var mødt op for at se den energipark, der nu forsyner otte af landets større virksomheder med grøn strøm produceret af solen.

For en person var det en helt speciel dag.  Det er Niels Frederik Skov Jensen, der er ejer af Hobygård.

”Det særlige i dag er, at vi har åbnet en solcellepark på min jord,” siger Niels Frederik Skov Jensen.

Han overtog Hobygård i 2014 efter sin far. Her begyndte han at se sig om efter nye muligheder at bruge jorden til i stedet for kartofler og gulerødder, som hidtil var dyrket på arealet, der er en del af den inddæmmede Rødby Fjord.

Det førte først til en række vindmøller i 2016 i samarbejde med European Energy og nu en stor solcellepark sammen med Better Energy, hvor de har lejet jorden de næste 30 år.

”Jeg er stolt af det. Jeg kan ikke andet blive stolt af at se det, vi ser i dag. Jeg synes, det er flot. Ikke dermed sagt, at jeg ikke kan lide en flot kornmark eller andre typer marker, men jeg synes også det er flot det her. Det kan bare noget. Det ser storartet ud, ” siger en synlig stolt Niels Frederik Skov Jensen.

Landmanden Niels Frederik var ikke i tvivl om at der var gode muligheder for at lægge om og blive energiproducent i stedet for fødevareproducent.

”Min familie har haft jorden her i mange generationer og vi har dyrket alt muligt forskelligt. Hvad der var end var behov for på det tidspunkt. Lige nu er der en udvikling, hvor der er behov for at lave grøn strøm, så det producerer vi nu. Der kan man sige om landbrugsjord er at det er et godt sted at sætte solcellepaneler op,” siger Niels Frederik Skov Jensen.

Ved tirsdagens indvielse var det tydeligt at se at det var en stor dag for Niels Frederik. Ikke mindst fordi Better Energy nu er hans nye arbejdsgiver, nu hvor der ikke er så meget jord tilbage, der skal dyrkes. Et karriereskifte fra landmand til energimand.

Mens solcelleparken var ved at blive stillet op tog Niels Frederik derfor kontakt til Better Energy.

”Da vi rejste solcelleparken, ringede jeg til dem og spurgte om ikke de kunne bruge en landmand i deres firma, fordi jeg har nogle synspunkter og ved nogle ting omkring jord og jeg mente det kunne de godt have brug for. Det blev vi enige om og i dag har jeg et job i Better Energy, og det er jeg utrolig glad for,” siger Niels Frederik Skov Jensen.

Jobtitlen er Senior Specialist Site and Preparation – og første opgave var at plante træer rundt om solcelleparken i Hoby, anlægge veje og sætte hegn. Næste projekt bliver formentlig solcelleparken i Gerringe.

Se video med Niels Frederik Skov Jensen

Udgivet

15. maj 2024