Tilbage til oversigten

Kunstig intelligens er både trussel og mulighed

Der var knivskarpe pointer samt tanke- og urovækkende budskaber fra oplægsholderne på Lederkonferencen om kunstig intelligens og ledelse.

Det er jo bare en brødrister!

Knivskarpe og både tanke- og urovækkende budskaber fra oplægsholderne på Lederkonferencen.

Christiane Vejlø:

Det farlige ved kunstig intelligens er dig og mig og hvordan vi bruger det. Vi skal huske at selvom vi sidder i en selvkørende bil er der stadig et rat og en bremse, der giver os muligheden for selv at styre såvel retning som hastighed.

Sådan lagde Christiane Vejlø fra land på Lederkonferencen onsdag i Sakskøbing i lokalerne hos Scandinavian Impact. Hun er fremtidsanalytiker og en af landets førende eksperter, når det gælder forholdet mellem mennesker og teknologi.

Emnet for dagens i øvrigt meget velbesøgte konference var AI og ledelse. Altså hvordan kunstig intelligens påvirker os som virksomhedsledere og hvordan vi kan bruge den nye teknologi.

“Hvis du arbejder som en robot er der fare for at en robot tager dit job, sagde Christiane Vejlø og tog hele forsamlingen dybt ind i maskinrummet med en masse eksempler på hvordan man bruger AI værktøjer og hvilke problemer der er hvis man bruger kunstig intelligensværktøjerne ukritisk. Fordi AI er lige så menneskelig som en brødrister og det er meget kompliceret for ikke at sige umuligt at lave en robot, der kan gøre det samme som et menneske,” sagde Christiane Vejlø.

Louise Opprud:

“Vi har brug en digital arbejdskultur, fordi en række af vores digitale vaner er forfærdelige for vores hjerne. Digitale medier forstyrrer os 56 gange i løbet af en arbejdsdag og det tager os sammenlagt 2 timer om dagen at komme tilbage til vores opgaver. Vi spilder 40 % af vores arbejdstid fordi den ikke er organiseret ordentligt.”

Louise Opprud

Louise Opprud kalder sig selv innovatør, hjernenørd og fremtidsforsker med speciale i innovation pg teknologi. Hun er stifter og ejer af Work Life Lab.

“Derfor er det vigtigt, at vi forstår at udnytte kunstig intelligens til at frigøre energi til de opgaver og projekter, vi brænder for,” sagde Louise i sit oplæg på konferencen.

Mads Korsgaard og Pede B.:

Psykologen Mads Korsgaard og rapmusikeren Pede B gav konferencedeltagerne et unikt indblik i menneskehjernens kreative maskineri og de viste forsamlingen at kunstig intelligens kan bruges til at gøre vores arbejde, tænkning og processer endnu mere kreative. Det dokumenterede blandt, da de skabte AI generede billeder kreativt gennem freestyle rap.

Endnu en stærk konference i samarbejde med Lederne Storstrømmen.

Udgivet

2. maj 2024