Tilbage til oversigten

Ny lyn-ladestation klar i Maribo i 2023

Opladning af 18 biler på én gang. Selskabet Clever har købt sig ind i Maribo Erhvervspark ved afkørsel 48. I forsommeren 2023 står en lyn-ladestation til elbiler klar.

Erhvervspark udvider igen

“Der er for gang i udviklingen i Maribo Erhvervspark, der for blot en uge siden kunne byde en anden virksomhed velkommen. Placeringen af ladestationen er et vigtigt element til erhvervsparken, som vi oplever meget positiv opmærksomhed omkring, siger Mads Stærk, udviklingschef i Business Lolland-Falster.

Ladestationen i Maribo Erhvervspark får ni ladestandere med i alt 18 ladepunkter, som kan lade med en effekt på op til 300 kilowatt. Det svarer til, at en elbil kan lade fra 0-80 procent på under 30 minutter, afhængig af bilens evne til at lade.

Matcher kommunens klima-ambitioner

Lolland Kommune har en ambition om at reducere CO2 udledningen med 70 procent i 2030. Derfor skal infrastrukturen for eldrevne transportmidler forbedres. Og her byder Clever altså ind.

“Grøn transport er vejen frem, og det skal være let at vælge de grønne løsninger. Der er brug for et finmasket net af lademuligheder, så vi kan matche de behov, vi allerede nu kan mærke, og som vi ved, vil blive større i de kommende år. Ikke kun for områdets borgere, men også for de erhvervsdrivende, turister og besøgende, som året rundt kommer hertil og ikke kan lade hjemme”, siger borgmester Holger Schou Rasmussen, Lolland Kommune.

Lynladestationen ved Maribo forventes at stå færdig i forsommeren 2023. Som Clevers øvrige lynladestationer i landet bliver stationen i Maribo designet i træ. Desuden placeres der bænke og gynger, så ventetiden kan tilbringes med afslapning.

Udgivet

21. juni 2022