Grønt fra Marias Lollandske Mark
Tilbage til oversigten

Maria: Start-Up legat hjalp mig videre

Lolland-Falster Startup-legatet skal uddeles for anden gang. Første modtager af Startup legatet var fødevare iværksætteren Maria Birna Arnardottir og for hende var legatet en stor hjælp. Både økonomisk og fagligt.

Duften af friske krydderurter er markant. Blikket i øjnene er funklende og rettet mod de mange forskellige salater og kål, der ligger i bunker på udstillingsbordet. Maria Birna Arnardottir står bag bordet og bag den lollandske fødevarevirksomhed Marias Lollandske Mark.

Vi mødte Maria på fødevaremessen i Sakskøbing tilbage i marts, hvor hun sammen med 24 andre lokale producenter af føde- og drikkevarer stolt præsenterede sig overfor de professionelle aftagere fra restauranter, kantiner og storkøkkener.

Denne dag var det en afklaret Maria Birna Arnardottir, der med stolthed i stemmen præsenterede sine produkter. I efteråret 2022 var hun den første modtager af Lolland-Falster Startup legatet på 20.000 kroner samt professionel rådgivning. En hjælp, der har hjulpet Maria og hendes virksomhed meget.

Marias Lollandske Mark

”Det var en stor hjælp at modtage Startup legatet. Pengene faldt på et tørt sted og den faglige sparring og hjælp jeg fik, hjalp mig godt videre. Det er ikke nemt at starte op, og derfor var legatet afgørende for mig,” siger Maria Birna Arnardottir.

Fødevareiværksætteren er uddannet gartner og biolog med flere års forskererfaring bag sig og en videnskabelig tilbage til landbrugsfaget. Virksomheden producerer mere end 80 forskellige planter i tre klimastyrede væksthuse. Der dyrkes bl.a. salater, kål, urter, tomater og chili samt en række andre mindre planter til planteskoler og anlægsgartnere.

”Legatet øgede mine chancer for at virksomheden vil overleve. Som iværksætter skal man jo lave det hele selv og har ofte for lidt tid til at lave det som man skal sælge. Derfor var det en lettelse af få Startup legatet og det øger bare mine chancer for at overleve,” siger Maria Birna Arnardottir.

Produktionen af grøntsager og krydderurter har været i gang længe selvom vi kun er i april. Det sker i 3 drivhuse, hvor Maria, der er uddannet biolog, hver dag arbejder intensivt med at frembringe salater, kål, urter og en masse forskellige planter.

”Salget går stille og roligt fremad og jeg sælger både til professionelle og private,” siger Maria Birna Arnardottir fra Maria Lollandske Mark.

Salget sker enten direkte med levering eller fra boden, der er placeret ved drivhusene i Abed ved Søllested på Lolland.

Nicolaj Sand

Lolland-Falster Startup Legatet skal snart uddeles for anden gang. Legatet giver en af Lolland-Falsters mange nye og spændende virksomheder mulighed for at vinde et kontantbeløb på 20.000 kroner samt adgang til rådgivning fra forretningsudviklere hos Business Lolland-Falster.

”Vi ser frem til at modtage ansøgninger fra iværksættere og startups, der gerne vil have hjælp til at blive endnu bedre til at vækste og udvikle deres virksomhed eller produkt,” siger Nicolaj Sand fra Business Lolland-Falster.

Startup Legatet uddeles med økonomisk støtte fra Danske Bank, Nordea, Spar Nord og Lollands Bank. Vinderen af legatet vil udover den økonomiske håndsrækning også få adgang til revisions- og juridisk rådgivning samt adgang til en kontorplads.

Læs mere om Lolland-Falster Startup Legat på https://businesslf.dk/start-up-legat , hvor du kan søge.

Udgivet

14. april 2023