North Filtration
Tilbage til oversigten

Maribo Erhvervspark betød vækst for eksportvirksomhed

Filterproducenten S.E.W. North Filtration flyttede ind i Maribo Erhvervspark og fik dobbelt så meget produktionsplads i helt ny fabrik. Virksomheden har på to år øget omsætningen med 23 procent og ansat ekstra medarbejdere.

Motorvej E47 ligger parallelt med virksomheden S.E.W. North Filtrations nye fabrik i Maribo Erhvervspark på Lolland. 17 km til Rødbyhavn og dermed meget tæt på virksomhedens største eksportmarked Tyskland. Et marked, der rykker endnu tættere på virksomheden, når Femern Bælt tunnelen åbner i 2029.

”Det er et fantastisk sted vi ligger,” konstaterer Jacob Jacobsen begejstret, mens han kigger ud på Sydmotorvejen gennem vinduet fra den moderne produktionsbygning, som i 2023 flyttede ind i.

Han er adm. direktør for filterproducenten S.E.W. North Filtration, der ligger i Maribo Erhvervspark, hvor de har til huse i en 8.000 m2 stor nybygget og moderne indrettet fabrik.

S.E.W. North Filtration var den første store produktionsvirksomhed, der etablerede sig i Maribo Erhvervspark. Virksomheden stod foran en stor udvidelse og valget af placeringen var afgørende, da deres største marked er Tyskland.

”Vi ville meget gerne ligge tæt på motorvejen, da vi har meget tung lastvognskørsel hver dag til og fra virksomheden. Vi så muligheden med erhvervsparken og valgte at få fat i en grund her. Vi har fået dobbelt så meget produktionsplads og fra vi flyttede ind for 2 år siden og til i dag har vi haft en omsætningsstigning på 23 procent,” siger Adm. direktør Jacob Jacobsen.

Virksomheden har siden indflytning i Maribo Erhvervspark ansat flere medarbejdere for at klare efterspørgslen.

S.E.W. North Filtration - Maribo Erhvervspark

S.E.W. North Filtration A/S producerer filterpatroner til filteranlæg. Filtrene bruges til at rense luften for støvpartikler og bidrager til et rent og sundt miljø på virksomheder i hele verden. Virksomheden er 100 % danskejet.

Det var pladsmangel der satte gang i flytteplanerne og Business Lolland-Falster blev inddraget i processen. På det tidspunkt var Maribo Erhvervspark nyanlagt, og der var endnu ikke flyttet andre virksomheder ind.

”Da vi startede med at tænke på at vi skulle have bygget en ny fabrik, så henvendte vi os til Business Lolland-Falster. Vi ville gerne have et nyt sted, der var bygget efter de forskrifter, som vi havde planlagt i forhold til vores fremtid,” siger Jacob Jacobsen.

Hjælp fra Business Lolland-Falster

I samarbejde med Business Lolland-Falster blev markedet sonderet, da S.E.W. North Filtration ikke ville eje bygningerne og der blev fundet en bygherre, der byggede den nye fabrik. Det var Jacob Jacobsen meget tilfreds med.

”Vi har fået en kæmpe hjælp. Både fra BLF men sandelig også på de der bureaukratiske ting man skal igennem, men skal have en ny miljøgodkendelse. Det er gået glat igennem både med BLF, men så sandelig også med kommunen,” siger Jacob Jacobsen.

Hjælpen frigjorde kræfter og ressourcer hos S.E.W. North Filtration til at arbejde med at udvikle virksomheden og produktionen.

”Når vi får så stor hjælp ude fra, betyder det, at vi som virksomhedsejere kan have fokus på andre ting og den fokus har vi brugt til at udvikle fabrikken, så det har været en gigantisk stor hjælp,” siger Jacob Jacobsen.

Tæt på største eksportmarked

Femern Bælt tunnelen giver Maribo Erhvervspark en central placering ved Sydmotorvejen mellem Tyskland og resten af Skandinavien. Afstanden til Tyskland bliver reduceret væsentligt og her ser Jacob Jacobsen et stort fremtidigt potentiale for yderligere vækst.

”Jeg synes, det er fuldstændig gakkemat at man ikke lægger en virksomhed her, hvis man har eksport. Det tyske marked er lige ovre på den anden side. Hamborg har en BNP, der er større end Danmarks og jo tættere på man er på sit marked, jo bedre er det for en,” siger Jacob Jacobsen, adm. direktør S.E.W. North Filtration.

Se video om S.E.W. North Filtration

Udgivet

14. marts 2024