Tilbage til oversigten

Nu kommer der nyt liv på Gedser Havn

Et samarbejde mellem Scandlines, Guldborgsund Kommune og Visit Lolland-Falster samt Business Lolland-Falster åbner nu for en ny fremtid for havnen i Gedser, der engang var en af Danmarks mest aktive fiskerihavne.

Helhedsplan og konkrete projekter

Et team af landskabsarkitekter skal i løbet af foråret udarbejde en plan for udviklingen af den østlige del af havnen, som pt. ikke bliver udnyttet. Som en del af planen, skal der leveres et eller to konkrete investeringsprojekter.

“Der er gang i en stor og positiv udvikling her på Lolland-Falster, og det glæder mig, at der nu også er interesse for at se på Gedser Havn. Den rummer et enormt potentiale, som vi nu skal til at udvikle”, siger borgmester Simon Hansen, Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse fra kommunen.

Stigende interesse fra investorer

Havnen ejes af rederiet Scandlines, der ser frem til at finde ny anvendelse for et areal, der kan tilbyde en af Danmarks bedste udsigter, og hos Business Lolland-Falster. Hos Business Lolland-Falster vurderer man, at timingen er rigtig.

“Vi ser i disse år en markant stigende interesse i at investere i vores landsdel, både i forhold til turisme og traditionelt erhverv, så det er helt oplagt at kigge på et område som Gedser Havn, der kan tilbyde både udsigt, historie og infrastruktur”, siger Mikkel Wesselhoff, adm. direktør i Business Lolland-Falster.

Udgivet

24. marts 2022