Waitly i Nykøbing F
Tilbage til oversigten

LF virksomhed får støtte til tysk satsning

SMV:Eksport ordningen har givet Lolland-Falster virksomheden Waitly økonomisk støtte til en større eksport satsning på det tyske marked.

Virksomheden Waitly med kontor i Nykøbing F. har vokseværk og vil udenfor landets grænser. Derfor har de rettet blikket mod Tyskland, der rummer et kæmpe potentiale for virksomheden.

”Vi har gjort forarbejdet og brugt en del tid på at sætte os ind i markedet for lejeboliger i Tyskland særligt i Berlin og Hamborg. Her er der samme udfordring som i Danmark med ventelister til lejeboliger, og derfor skal vi til Tyskland med vores digitale tjeneste og service,” siger Morten Pyndt Dalgaard, CTO og medstifter af Waitly.

Waitlys sammen med Nicolaj Sand fra Business Lolland-Falster
Forretningsudvikler Nicolaj Sand Rasmussen fra Business Lolland-Falster sammen med Tim Myhrvold og Morten Pyndt Dalgaard fra Waitly

Waitly er en digital platform på leje- og andelsboligmarkedet, der gør det nemt og enkelt for lejere og udlejere at få overblik over ventelister osv.

Men turen til Tyskland og et nyt marked er ikke bare sådan lige, og derfor spurgte Waitly Business Lolland-Falsters forretningsudvikler Nicolaj Sand Rasmussen til råds. Det blev hurtigt identificeret, at Waitly med fordel kunne søge om erhvervsfremmemidler i SMV:Eksport ordningen under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

”Vi fik hurtigt skrevet en ansøgning med god hjælp af Business Lolland-Falster. Det var forholdsvist enkelt at skrive ansøgningen om økonomisk støtte til rådgivning, fordi vi havde lavet vores forarbejde,” siger Morten Pyndt Dalgaard.

Efter kort tid var der svar på ansøgningen og det var et JA.

Derfor modtager Waitly nu 150.000 kroner i kontant støtte til at hyre en rådgiver, der kan sikre, at Waitly kommer godt ind på det tyske marked. Virksomheden skal selv betale 150.000 kroner i egenfinansiering.

”Det var fedt, da vi fik svar. Det var bare en god dag og godt gået af vores team, at vi et ja til vores ansøgning. Der skal i den forbindelse også lyde en stor tak til Business Lolland-Falster, der hjalp og vejledte os utroligt godt under hele processen,” siger Morten Pyndt Dalgaard fra Waitly.

Waitly går efter at komme ind på lejeboligmarkedet i Berlin og Hamborg.

Ny eksport pulje er åbnet igen

SMV:Eksport puljen er 12. juni åbnet igen for nye ansøgninger fra virksomheder i Region Sjælland.

Her kan virksomheder søge om at få op til 150.000 kr. til en rådgiver. Dvs. virksomheden kan få 50% i tilskud til en rådgiverudgift på max. 300.000 kr.  Udgiften kan for eksempel dække markeds- og segmenteringsanalyser eller salgskanalstrategier.

”SMV:Eksport-puljen er meget relevant at søge støtte fra, hvis man som virksomhed har planer om at sælge eller etablere sig udenfor landets grænser. Jeg kan kun opfordre virksomheder, der går i de tanker, at tage fat i Business Lolland-Falster, og vi kan fortælle mere om deres muligheder for søge efter støtte. Waitly er et meget relevant eksempel på, at det er vigtigt at gå efter de støttemuligheder, der findes,” siger adm. direktør Mikkel Wesselhoff, Business Lolland-Falster.

Der forventes mange ansøgninger og kun de bedste projekter får tilsagn. Der er 1,5 millioner kroner i SMV:Eksport puljen denne gang.

Startskud for tysk satsning

For Waitly er de 150.000 kroner fra SMV:Eksport puljen startskuddet til en stor satsning i Tyskland. Et marked, der med deres egne ord, har et kæmpe potentiale. Derfor har de også hyret den tidligere håndboldstjerne og tv-ekspert Daniel Svensson som en del af virksomhedens vækststrategi både i Danmark og i Tyskland.

”Daniel Svensson er blevet ansat som vores fysiske marketingskanal. Han skal ud og åbne døre og markeder for os i Danmark. Han kommer også til at hjælpe med det tyske marked, som han kender fra sin tid som håndboldspiller i Tyskland,” siger Morten Pyndt Dalgaard.

Waitly anbefaler andre virksomheder på Lolland-Falster at bruge SMV puljerne og søge penge, der kan dække udgifter som de med sandsynlighed ville have haft alligevel.

”Det er ikke sværere end det er og Business Lolland-Falster hjælper dig godt undervejs,” siger Morten Pyndt Dalgaard.

Udgivet

22. juni 2023