Tilbage til oversigten

Nyt initiativ gør det nemmere at drive virksomhed

Et nyt initiativ hos Business Lolland-Falster, i samarbejde med Lolland og Guldborgsund kommuner, skal gøre det nemmere for erhvervslivet på Lolland-Falster at drive og udvikle deres virksomhed.

Fremover kan eksisterende og nye virksomheder få direkte adgang og kontakt til relevante fagpersoner i Lolland og Guldborgsund kommuner gennem Business Days hos Business Lolland-Falster. Business Days er et gratis rådgivningstilbud, der udbydes i samarbejde med lokale private rådgivere, som fremover også vil indeholde indledende vejledning i forhold til bygge- og planforhold samt tilbud fra arbejdsmarkedsområdet.

”Vi vil gøre det nemmere, hurtigere og mere enkelt for virksomheder på Lolland-Falster, der har brug for hjælp til udvikling af deres virksomhed. Det er afgørende for mange virksomheder, at de kommer godt og hurtigt fra start, når de står med en udfordring eller en udviklingsmulighed. En god før-dialog inden den egentlige myndighedsbehandling, kan de nu få gennem Business Days”, siger direktør Mikkel Wesselhoff, Business Lolland-Falster.

Udvidet gratis rådgivning

Business Days finder sted hver anden uge, og her kan alle eksisterende og nye virksomheder på Lolland-Falster få gratis hjælp og sparring med forretningsudviklere, revisor, advokat, banker, jobcenter eller byggesagsbehandlere fra Lolland og Guldborgsund kommuner.

Tilbuddet har i 2023 været benyttet af mere end 130 virksomheder, der ønskede hjælp og sparring til udvikling af deres virksomhed.

Guldborgsund kommunes borgmester Simon Hansen har store forventninger til den nye ordning, hvor virksomheder ved at tilmelde sig en Business Days kan få sparring med en byggesagkyndig til f.eks. landzone- eller byggetilladelse samt generel myndighedsbehandling for erhvervsdrivende.

”Vi vil være blandt de mest erhvervsvenlige kommuner i Danmark. Derfor skal vi også gøre det nemt for virksomhederne i kommunen at få hjælp og svar på deres spørgsmål. Det kan de nu, og det nye samarbejde, har jeg en stor tiltro til, vil gøre det nemmere at drive virksomhed i Guldborgsund kommune, og at virksomhederne vil have en positiv oplevelse af vores erhvervsservice,” siger Guldborgsunds borgmester Simon Hansen.

Forbedret erhvervsservice

Indtil videre har 5 virksomheder testet det nye koncept i samarbejde med byggesagsafdelingen for at få afklaret relevante byggespørgsmål i forbindelse med udvikling af deres virksomhed.

Det unikke ved Business Days er at forretningsudvikling, er blevet koblet sammen med den kommunale sagsbehandling, og dermed kommer der en ny dimension i virksomhedernes udbytte af at bruge muligheden for gratis sparring og hjælp til udvikling af virksomheden.

”Vores forretningsudviklere er med ved bordet, når virksomheden f.eks. taler med byggesagsbehandleren. Fordelen er at hvis svaret på et spørgsmål, om kan det ønskede kan lade sig gøre, er et nej, så går vi ind og spørger: Jamen hvad kan så lade sig gøre, og det giver et meget bedre forløb og resultat, viser de hidtidige erfaringer,” siger Mikkel Wesselhoff.

Lolland kommunes borgmester Holger Schou Rasmussen er meget begejstret for det nye tiltag.

”Vi skal som kommune hele tiden udvikle vores erhvervsservice til virksomhederne. Erhvervsudviklingen på Lolland-Falster går godt, og der er mange, der starter ny virksomhed eller investerer i eksisterende virksomhed. Det skal vi gøre så nemt, enkelt og hurtigt som muligt for virksomhederne, og det sikrer vi nu i tæt samarbejde med Business Lolland-Falster,” siger Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen.

Om Business Days

Alle, som bor eller har virksomhed på Lolland-Falster, kan få vejledning til Business Days. Det sker via Business Lolland-Falsters hjemmeside, hvor der bookes et møde. Der er planlagt Business Days hver 14. dag og de foregår enten i Nykøbing, Maribo eller Nakskov.

Business Days er et koncept udviklet af Business Lolland-Falster og en række lokale private rådgivere.

Udgivet

19. juni 2023