Marias Lollandske Mark
Tilbage til oversigten

Nyt legat til innovativt landbrug

Det nystiftede “Lolland-Falster Startup Legat” er blevet uddelt for første gang. Den første modtager er virksomheden Marias Lollandske Mark, der er stiftet af Maria Birna Arnardottir. Med Abed Fonden som medejer ønsker hun at opbygge en bæredygtig fødevareproduktion, der ikke blot er CO2-neutral, men som binder mere CO2 i jord og afgrøder, end den afgiver.

Flere kvinder og unge i faget

“Jeg vil gerne bidrage med nytænkning til vores måde at drive landbrug på, og jeg håber, at jeg kan inspirere særligt flere kvinder og unge til at interessere sig for faget”, siger Maria Birna Arnardottir.

Fødevareiværksætteren er uddannet gartner og biolog med flere års forskererfaring bag sig og en videnskabelig tilbage til landbrugsfaget. Virksomheden producerer i øjeblikket 80 forskellige planter i tre klimastyrede væksthuse. Der dyrkes bl.a. salater, kål, urter, tomater og chili samt en række andre mindre planter til planteskoler og anlægsgartnere.

Stærkt hold bag legatet

Legatet uddeles af Business Lolland-Falster sammen med Erhvervshus Sjælland samt Danske Bank, Nordea, Spar Nord og Lollands Bank. Ud over en check på 20.000 giver legatet adgang til seks måneders sparring og gratis kontorplads i udviklingsmiljøet på Slotsbryggen i Nykøbing F.

“Med legatet ønsker vi først og fremmest at støtte den gode forretningside. Iværksættervirksomheder er med til at skabe nye job og forretningsudvikling på Lolland-Falster, så der er god grund til at fokusere på dette område, og legatet kan søges af alle startup-virksomheder uanset branche”, siger Nicolaj Sand Rasmussen, forretningsudvikler hos Business Lolland-Falster med ansvar for startup og iværksætteri.

Legatet uddelelse to gange årligt, næste ansøgningsfrist er den 1. maj 2023.

Marias Lollandske Mark er medlem af MULD Lolland-Falster.

Udgivet

19. december 2022