Dansk og tysk flag

Projekter

Fehmarnbelt Innovation


Fehmarnbelt Innovation (FBI) er et projekt der har til formål, at styrke innovation og vækst i små og mellem virksomheder i den østlige del af Fehmarn-regionen bestående af Region Sjælland og Schleswig-Holstein via samarbejde med klynger, uddannelsesinstitutioner og erhvervsfremmeorganisationer på tværs af landegrænser.

Ifølge en undersøgelse fra Stanford University har innovation været ansvarlig for op til 85% af al økonomisk vækst.

Projektets partnere:

  • Maritime
  • Biotech Solutions (fødevarer)
  • Smart Construction (byggeri)

Projektet løber fra den 1. april 2023 til den 31. marts 2026.

Fehmarnbelt Innovation er vigtigt da det vil hjælpe virksomheder med at tænke anderledes ift. vækst og udvikling ved at raffinere samt videreudvikle på eksisterende teknologier og løsninger.

Projektet vil derved hjælpe med at styrke virksomheders evne til at samarbejde og udveksle idéer med andre institutioner.

Målet er, at virksomheder i vores region bliver bedre rustet til at fastholde og tiltrække arbejdskraft, samt levere løsninger til vores allesammens fælles udfordringer.

Det betyder også, at virksomheder vil blive bedre forberedt på en mere sammenhængende region, ved åbningen af Fehmarn-tunnelen. 


Formålet med innovation er at producere nye ideer og teknologier, der øger produktiviteten og genererer større output og værdi med samme input.

Projektets partnere vil bringe i alt 30 virksomheder og 170 studerende sammen fra begge sider af grænsen og gennemføre veltilrettelagte innovationsforløb.

Sammen definerer I hvad et innovationsforløb er for din virksomhed, så det giver mening og sammenhæng med virksomhedens målsætninger og vision.

Innovation kan være alt fra udvikling eller forbedring interne processer, udvikling og afprøvning af nye produktionsmetoder til forskning af nye løsninger til nutidens udfordringer eller fremtidens muligheder.

Læs mere om EU-projektet her.

Fakta

  • 3års innovationsprojekt (”An Innovative Region”)
  • Samarbejde mellem DK/DE erhvervsfremmeorganisationer
  • Små og mellem virksomheder
  • Fokus på innovation, vidensdeling, partnere- og klynger, sparring fra private og offentlig organisationer
  • Tæt samarbejde med uddannelsesinstitutioner og klynger

Projektets partnere

logoer

Kontakt vores projektleder for at høre om det er noget for din virksomhed.