Fødevarealliancen

Projekter

Fødevarealliancen Region Sjælland


Alliancen ”Region Sjælland producerer og spiser lokalt” sigter mod at skabe en bæredygtig og sundere region gennem fremme af lokale og bæredygtige fødevarer.

Lead partner: Region Sjælland

Øvrige projektpartnere: Business Lolland-Falster

Projektet løber fra 15. april 2024 til 15. april 2027.

Region Sjælland skal være en foregangsregion, der med etableringen af den grønne fødevarealliance inviterer en lang række aktører til bordet, som med hvert deres udgangspunkt bidrager til mere natur og biodiversitet, mindre CO2 udledning, sundere borgere, flere lokale arbejdspladser og en mere robust region.

Med invitationen følger også en særlig forpligtelse til at dele. Verdens udfordringer er også Region Sjællands og vice versa. Derfor er ambitionen, at der kan skabes ringe i vandet, og at løsninger kan deles på tværs af regioner og lande og dermed inspirere til løsninger, der kan hjælpe offentlige og private aktører verden over.

Projektets mål er:

  • Mindre monokultur og mere diversitet i fødevareproduktionen.
  • Kortere afstand fra produktion til forbrug.
  • Mere natur og mindre udledning.
  • Mere sundhed og grønnere madvaner.
  • Flere arbejdspladser i landdistrikterne.
  • Mere stolthed og bedre madoplevelser

Læs mere om projektet her

Pressemeddelelse med invitation til konference 15. april 2024

Kontakt os for at høre mere om projektet.