Projekter
Alliancen ”Region Sjælland producerer og spiser lokalt” sigter mod at skabe en bæredygtig og sundere region gennem fremme af lokale og bæredygtige fødevarer.
Lead partner: Region Sjælland
Øvrige projektpartnere: Business Lolland-Falster
Projektet løber fra 15. april 2024 til 15. april 2027.
Region Sjælland skal være en foregangsregion, der med etableringen af den grønne fødevarealliance inviterer en lang række aktører til bordet, som med hvert deres udgangspunkt bidrager til mere natur og biodiversitet, mindre CO2 udledning, sundere borgere, flere lokale arbejdspladser og en mere robust region.
Med invitationen følger også en særlig forpligtelse til at dele. Verdens udfordringer er også Region Sjællands og vice versa. Derfor er ambitionen, at der kan skabes ringe i vandet, og at løsninger kan deles på tværs af regioner og lande og dermed inspirere til løsninger, der kan hjælpe offentlige og private aktører verden over.
Projektets mål er:
Læs mere om projektet her
Pressemeddelelse med invitation til konference 15. april 2024