Rask El modtager Lolland-Falsters Erhvervspris 2023
Tilbage til oversigten

Rask El tager stikket hjem og modtager LF Erhvervsprisen 2023

Lolland-Falsters Erhvervspris 2023 går til Rask El, der gennem solid vækst, stort socialt ansvar og fokus på bæredygtighed er blevet en virksomhed, der kan være med til at kæmpe om de store anlægsopgaver, der er på Lolland-Falster.

Elinstallationsvirksomheden Rask El service modtog torsdag aften Lolland-Falsters Erhvervspris 2023.

Rask El løb dermed med den prestigefyldte erhvervspris foran de fem øvrige nominerede virksomheder.

Lolland-Falsters Erhvervspris fest 2023

Det var Ingolf Stenstrup Larsen fra Nordea, der på vegne af priskomiteen bag Erhvervsprisen begrundede valget af Rask El på følgende måde:

”Det er en virksomhed, der har udviklet sig på imponerende vis og med flot og robust vækst. Samtidigt har den en klar og bæredygtig grøn profil, hvor de arbejder positivt og konstruktivt med deres omverden. ESG-regnskabet er der naturligvis styr på. Der investeres konstant i medarbejderudvikling som gør det muligt at håndtere stort set alle opgaver i deres branche. Virksomheden er kendt for at involvere sig lokalt – et lokalt ansvar som også gælder ansættelse af et stort antal lærlinge og udenlands arbejdskraft, der har bosat sig i området. Rask El er en gammel og hæderkronet virksomhed, og der tænkes i strategiske løsninger, der vil styrke virksomhedens fremtidsudsigter yderligere. Den får mange tandhjul til at køre, der er særligt vigtige for netop Lolland-Falsters erhvervsmotor.”

Lolland-Falsters Erhvervspris blev overrakt til Rask El af Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen, Guldborgsunds 1.viceborgmester René Christensen og Ingolf Stenstrup Larsen, områdedirektør for erhverv hos Nordea på Lolland-Falster.

200 gæster fyldte teatersalen denne aften, hvor Lolland-Falsters erhvervsliv blev fejret. Erhvervsprisen blev uddelt for 40. gang og det sker i et samarbejde mellem Nordea, revisionsfirmaet Aage Maagensen, Folketidende Gruppen og Business Lolland-Falster.

Stolt prismodtager

Det var en stolt og glad direktør og ejer Søren Rask, der sammen med partner Jacob Goldbeck og Lars Filtenborg, under stående bifald fra en fyldt teatersal, kom på scenen for at modtage Lolland-Falsters Erhvervspris 2023, der blev overrakt af Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen.

”Det er en kæmpe ære at vinde Erhvervsprisen. Vores medarbejdere er de bedste medarbejdere i elbranchen på Lolland-Falster og derfor har vi vundet sammen,” siger Søren Rask, ejer af Rask El.

Rask El er en elinstallationsvirksomhed med afdelinger i Maribo og Nykøbing, der gennem flere år er vokset støt i såvel ansatte som omsætning. Alene i 2023 er de gået fra 60 til 65 medarbejdere. Omsætningen er steget fra 45 millioner i 2017 til 75 millioner i 2022, og de forventer samme tal i år.

Den store elinstallationsvirksomhed blev især rost for det store sociale ansvar, som virksomheden tager ved at have mange lærlinge og fordi de er gode til at tage personer ind i virksomheden, der er kommet skævt i gang med arbejdslivet.

Partner i Rask El Jacob Goldbeck, bed især mærke til at priskomiteen fremhævede Rask Els indsats med at have mange lærlinge.

”Vores medarbejdere er noget af de mest vigtige vi har. Den indsats, vi gør for at uddanne unge nye mennesker, er blevet bemærket. Vi har brugt en del år på at få en stor lærlingestab, og det har vi meget ud af i dag,” siger Jacob Goldbeck.

Rask El fejrer Lolland-Falsters Erhvervspris

Prisen skal fejres og deles med medarbejderne, og ved Erhvervsprisfesten ville Søren Rask ikke afsløre hvordan.

“Men vi har en plan,” siger Søren Rask.

Prisen blev overrakt af Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen og han gav prisvinderen disse ord med fra scenen.

”I leverer hver dag. I er en type virksomhed, der griber bolden på den store vækst, der er i gang. I er en virksomhed, der står med fantastiske muligheder med hele den elektrificering, der skal ske. I har virkelig fat i noget af det rigtige i forhold til fremtiden. Tillykke med prisen. Den er fuldt fortjent,” sagde Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen efter at have overrakt prisen til Rask El.

Prisvindere på scenen

Seks virksomheder var nomineret og det var udover Rask EL, Johannes Mertz, Granby Pack, JP Airtech, Vikima Seed og Skanlux gruppen.

331 års erhvervserfaring. Så mange år tilsammen har de seks nominerede virksomheder eksisteret. Det vidner om, at Lolland-Falster har en stor modstandskraft og udholdenhed i forhold til at drive virksomheder.

”Årets erhvervsprisuddeling vidner om, at vi har et stærkt erhvervsliv på Lolland-Falster, der har taget opgaven på sig med at skabe vækst og arbejdspladser – til gavn for hele Lolland-Falster. Virksomhederne gør det fornemt, og det betyder at vi som område rykket et par ligaer op de seneste 10 år. Nu går vi ind i nogle afgørende år, hvor potentialet for bæredygtig vækst for erhvervslivet og dermed for hele Lolland-Falster, er meget stort. Jeg er optimistisk på erhvervslivets vegne og dermed på hele Lolland-Falsters vegne,” siger Kim Rahbek Hansen, formand Business Lolland-Falster.

Udgivet

27. oktober 2023