VÆKSTFONDEN - bygning med arkitektonisk trappeopgang
Tilbage til oversigten

Statens finansieringsfond til Lolland-Falster

Med statslige milliarder i ryggen vil Vækstfonden bidrage til vækst, arbejdspladser og udvikling i danske virksomheder. Nu har fonden åbnet lokalkontor i Nykøbing F.

“Mange er begyndt at interesse sig for Lolland-Falster, og samtidig er der sket en mentalitetsændring i landsdelen.” Sådan siger direktør Jonas Kristiansen med ansvar for Vækstfondens aktiviteter i Region Sjælland, da han bliver bedt om et ultrakort svar på spørgsmålet: “Hvorfor åbner Vækstfonden kontor på Lolland-Falster?” 

Jonas Kristiansen supplerer sit svar med at remse navnene op på en række lokale virksomheds-succeser, hvilket giver en klar indikation på, at den statslige finansieringsfond har øje på, hvad der foregår på Lolland-Falster.

Forventer langsigtet effekt

1. oktober etablerede Vækstfonden kontor i Business Lolland-Falsters udviklingsmiljø i Nykøbing Falster. Med både lån og egenkapital har fonden en del produkter at gøre godt med, og det er ikke blot for syns skyld, at Vækstfonden er kommet til landsdelen.

“Det er øverste prioritet for Vækstfonden at skabe vækst i hele Danmark og et mere sammenhængende Danmark. Lolland-Falster er et område, hvor jeg tror, vi kan gøre en langsigtet forskel”, siger Jonas Kristiansen. Af oplagte brancher/sektorer for Vækstfondens aktiviteter på Lolland-Falster nævner han landbrug, fødevarer, turisme og helt traditionelle industrivirksomheder.

Tredje kontor i regionen

Kontoret i Nykøbing F. er kun vækstfondens tredje kontor i Østdanmark. Fonden har afdelinger i Hellerup, Sorø, Odense, Vojens, Herning, Randers, Aalborg og Århus. Herfra hjælper Vækstfonden talentfulde virksomheder med kapital, ofte i samarbejde med pengeinstitutter og private investorer, samt sparring omkring deres forretningsudvikling.

“Vi kan mærke, at vi gør en stor forskel for de virksomheder, vi samarbejder med. Ikke bare i forhold til at skaffe kapital, men også med sparring og netværk. Vi kan være et bindemiddel mellem lokale investorer og gode forretningsideer i forhold til økonomi, netværk og/eller erfaring. Vi har desuden hjulpet mange virksomheder i forbindelse med opstart eller ejerskifte”, siger Jonas Kristiansen.

Lokal forankring og ansvarlig 

Den lokale forankring er vigtig i fondens aktiviteter, der styrer efter følgende tre pejlemærker: innovationskraft, samfundsafkast og ansvarlighed. Oprettelsen af en satellitafdeling på Lolland-Falster er ganske velovervejet, idet Vækstfonden og Business Lolland-Falster allerede i 2019 indledte et samarbejde om at hjælpe nye erhvervssucceser på vej. 

Udgivet

1. november 2021