Tilbage til oversigten

Stemningen er god på Lolland-Falster

Business Lolland-Falsters generalforsamling emmede af optimisme og refleksion over de mange opnåede resultater samt en advarsel mod at blive for selvtilfredse.

Formand Kim Rahbek Hansen åbnede generalforsamlingen med at fremhæve den positive atmosfære og den gode stemning på Lolland-Falster.

“Lolland-Falster står enormt stærkt som egn og som brand i sig selv og er et varemærke. Det er på trods af de demografiske og socioøkonomiske udfordringer vi har. Det er udfordringer, der er overalt i Danmark og i København. Når jeg kommer rundt, er der en dejlig stemning. Der er en positivitet overalt,” sagde han.

Netop den gode stemning på Lolland-Falster gjorde indtryk på generalforsamlingens deltagere, og de fik en klar opfordring fra Kim Rahbek Hansen.

”I har en forpligtelse som ledere til at sørge for, at der er en god stemning hver dag. Fordi, det øger virksomhedens produktivitet og kreativiteten bliver slået løs. Tilliden vokser. Retningen er på plads. Og omsætning bliver større og vi kommer alle sammen til at betale mere skat til alles glæde,” sagde Kim Rahbek Hansen.

Ti års fremgang

Business Lolland-Falsters adm. direktør Mikkel Wesselhoff, præsenterede de gode resultater, der er skabt såvel det seneste år som i de seneste ti år.

“Vi er 140 virksomheder flere end vi var for ti år siden, og vi har 3200 flere arbejdspladser i dag. Vi har et investeringsniveau, som aldrig de seneste 120 år på det private marked ikke har været større end det er i dag. Det har været ret positivt de seneste ti år,” sagde Wesselhoff.

Mikkel Wesselhoff understregede også vigtigheden af det stærke fællesskab, som Business Lolland-Falster er en del af.

“Vi lykkes, fordi vi har nogle fællesskaber rundt om os. Vi har nogle kommuner, der gerne vil os. Vi har fællesskaber i de enkelte virksomheder. Vi er et stort fællesskab og udvikler vores formåen og evne til at kunne. Vores evne til at ville ting og til at udnytte det, der foregår lige præcis lige nu,” sagde Mikkel Wesselhoff.

Det går godt for virksomhederne på Lolland-Falster, hvor beskæftigelsen i industrien, bygge- og anlægsbranchen og detailbranchen fortsat er høj og i vækst.

Fællesskab er vigtigt

Mikkel Wesselhoff fremhævede den brede medlemskreds og diversiteten i Business Lolland-Falster.

“Vi er mange forskellige typer virksomheder og senest har Cowi meldt sig ind, og på den anden side har Nakskov Revy meldt sig ind. Det viser noget om, hvordan man skaber en område med et fællesskab hvor det er attraktivt både at bo og arbejde i.”

Midt i alle de gode eksempler på, at det går godt på Lolland-Falster med en god stemning, så kom Kim Rahbek Hansen med en advarsel om at vi ikke må blive for selvtilfredse og selvfede.

”Når det går rigtig godt, og man synes, man har det godt, så skal man passe på med ikke at blive for selvtilfreds og selvfed. Vi kan godt blive lidt mætte og tilfredse med at det går da meget godt. Min erfaring fra virksomhedsledelse siger mig, at det er vigtigt hele tiden at holde sig skarp. De kommende år bliver meget afgørende for vores egn, fordi vi kan høste frugterne af det, som Femern giver af muligheder. Alle initiativer og investeringsplaner, skal nu begynde at udkrystallisere sig til konkrete resultater,” sagde Kim Rahbek Hansen.

Udgivet

24. maj 2024