Mikkel Wesselhoff
Tilbage til oversigten

Ti år i spidsen for Business Lolland-Falster

Administrerende direktør Mikkel Wesselhoff kan fejre ti års jubilæum som direktør for erhvervsudviklingsorganisation Business Lolland-Falster.

Administrerende direktør Mikkel Wesselhoff runder en milepæl i spidsen for erhvervsudviklingen på Lolland-Falster. Denne sommer kan han fejre ti års jubilæum som direktør for erhvervsudviklingsorganisation Business Lolland-Falster.

”Det er en stor glæde at kunne fejre Mikkel Wesselhoff. Med sit åbne sind og skarpe blik for helheder, har Mikkel spillet en helt afgørende rolle i den flotte, sunde og balancerede udvikling, som Lolland-Falster befinder sig i. Mikkel er ofte den samlende faktor for de to kommuner og snart 500 virksomheder på Lolland-Falster. Hans høje faglighed og personlige optimistiske ukuelighed har bevist, at intet mål er for stort og intet tiltag for småt, når man skal genopbygge en egn, både konkret og mentalt,” siger Kim Rahbek Hansen, bestyrelsesleder Business Lolland-Falster siden 2018.

Mikkel Wesselhoff, der netop er fyldt 45 år, er født og opvokset i Stubbekøbing på Falster. Som mange andre unge rejste han væk for at læse og det blev til studier i USA, Frankrig og København. Han vendte dog tilbage, da en ven lokkede med et virksomhedsprojekt. Mikkel Wesselhoff kom derefter til Business Lolland-Falster i 2011 som souschef og forretningsudvikler og blev i 2014 udnævnt til adm. direktør for Business Lolland-Falster.

Ved sin tiltrædelse for ti år siden sagde Mikkel Wesselhoff: ”Vi har mange initiativer i gang både erhvervsmæssigt og på turismeområdet. De skal udmønte sig i arbejdspladser på Lolland-Falster. Det er det, vi er sat i verden for.”

Her ti år senere står Business Lolland-Falster et helt andet og meget bedre sted. Organisationen er vokset og der er i dag 20 ansatte. Business Lolland-Falster er siden udvidet med Visit Lolland-Falster, der har fem ansatte.

”Tallene taler for sig selv. Lolland-Falster er som område rykket et par ligaer op de seneste 10 år. Der er tiltrukket investeringer på mere end 15 milliarder kroner til landsdelen, hvilket skaber endnu flere nye arbejdspladser og nye tider generelt. Når tunnelen til Tyskland over Femern Bælt åbner i 2029, er det en helt anden landsdel, der er klar til at blive forbundet med Europa. En anden væsentlig faktor er stemningen, som ikke nødvendigvis kan måles, men til gengæld kan mærkes. Det er også en af Mikkel Wesselhoffs kongstanker; at insistere på stærke fællesskaber på tværs af sektorer og andre skel, ” siger Kim Rahbek Hansen.

Mikkel Wesselhoff har en omfattende baggrund inden for erhvervsudvikling og strategi, hvilket har hjulpet ham med at navigere Lolland-Falster gennem udfordringer som strukturreformer og ændrede markedsvilkår.

Business Lolland-Falster er en erhvervsudviklingsorganisation dedikeret til at fremme fornuftig og balanceret vækst og udvikling på Lolland-Falster. Det er landsdelens to kommuner Lolland og Guldborgsund, der står bag organisationen, som også rummer en medlemsorganisation, hvor knap 500 af landsdelens virksomheder nu er medlem.

Udgivet

27. juni 2024