Husbåd vises frem i stor fabrikshal
Tilbage til oversigten

Tysk virksomhed på Lolland-Falster vil udnytte Danmarks maritime storhed

Designet er tysk, men produktet er dansk. Den nybyggede ferie-husbåd, som i denne uge blev fremvist i en af produktionshallerne ved Orehoved Havn på nordspidsen af Falster, er første danske produktion fra den tyske virksomhed Stern Hausboot. Først på året valgte virksomheden Danmark og Lolland-Falster som udgangspunkt for sin nordeuropæiske ekspansion.

Dansk samarbejde

“På mange måder kan man sige, at vi kun står her i dag på grund af godt samarbejde” sagde Laura Thorborg fra Invest In Denmark i sin tale ved fremvisningen. Da virksomheden i sin tid ledte efter et produktionssted uden for Tyskland, kontaktede den Invest in Denmark og blev præsenteret for flere lokaliteter rundt om i Danmark.

“Vi havde forventet, at det ville blive et svært valg for virksomheden, for vi syntes, vi havde udpeget nogle virkelig lovende lokationer. Men for virksomheden var der ingen tvivl. Det skulle være her på Falster”, fortæller Laura Thorborg, Market Director for Europe i Invest in Denmark.

Enormt potentiale i tysk turisme

Bernd Muckenschnabel, medejer af den tyske virksomhed ser et stort potentiale for ferie-husbåde i Danmark.

“Corona har fået turisterne til at fokusere på nærmarkederne. Jeg mener, at Danmark og i særdeleshed Lolland-Falster har mulighed for at øge sin markedsandel i forhold til tysk turisme. Efterspørgslen er kolossal, men det kræver nye produkter. Danmark er en maritim stormagt med landets mange kyster, og vi ser det som vores mission at opbygge Danmark som en stormagt inden for husbåde”, siger Bernd Muckenschnabel.

Udover det nye danske produktionssted har virksomheden udvidet sin tyske base med 50% og åbnet salgskontor på den tyske ø Fehmarn.

Samspil i erhvervsfremmesystemet

Forud for produktionspremieren på Falster har der fundet et forbilledligt samarbejde sted mellem nationale og lokale aktører, siger Laura Thorborg, Invest in Denmark. Mads Stærk, der er udviklingschef i Business Lolland-Falster, giver hende ret.

“Femern Bælt-forbindelsen, det kommende biogas-boom og vores turismepotentialer er tre oplagte faktorer, som gør Lolland-Falster interessant for virksomheder udefra. Men vi skal også kunne supportere dem med informationer, rådgivning, adgang til lokal medfinansiering, dialog med myndigheder og andre relevante aktører. Og i den sammenhæng er det vigtigt, at vi formår at spille bold med hinanden inden for erhvervsfremmesystemet”, siger Mads Stærk.

Business Lolland-Falster skabte kontakt mellem den tyske virksomhed og Guldborgsund Kommune, lokale banker samt Vækstfonden, der valgte at bidrage med medfinansiering.

Ca. 150 personer fra Danmark, Tyskland og lokalområdet deltog i produktionspremieren, som viste sig også at være en salgsmæssig succes for virksomheden, idet der indløb nye bestillinger på tre husbåde fra deltagere i arrangementet.

Guldborgsunds borgmester Simon Hansen sluttede af med at sige tak for samarbejdet og stort tillykke til kommunens nye tyske virksomhed.

Udgivet

12. oktober 2022