Tilbage til oversigten

Vi kan ikke få hænderne ned

Deltagerne i Business Lolland-Falsters generalforsamling var tilfredse med det de hørte i beretningerne. Det går nemlig godt og stemningen er god i erhvervslivet.

Simon Hansen, Borgmester i Guldborgsund kommune. Han sagde om tordagens generalforsamling i Business Lolland-Falster:

“Det viser, at fremtiden er lys på Lolland-Falster. Der er gang i hjulene. Det viser også at vores lokale virksomheder forstår vigtigheden af at være del af det fællesskab som Business Lolland-Falster er i forhold til at være et samlingspunkt både for aktiviteter og for den udvikling, der skal ske i området.

Vi ser et billede af en erhvervsudvikling på Lolland-Falster, hvor der hele tiden vil opstå nye muligheder og komme nye aktiviteter til. Både i forbindelse med Femern-tunnelen som åbner for nye muligheder inden for turisme og der er hele arbejdet med den grønne omstilling. Det er alt sammen noget, der kaster noget af sig både i forhold til nye virksomheder og til de virksomheder, vi har her i forvejen.

Så er jeg meget tilfreds med det arbejde Business Lolland-Falster leverer. Der er opbakning fra erhvervslivet på Lolland-Falster og beretningerne viser, at Business Lolland-Falster har snuden i det rette spor.

Rikke Lohse, hoteldirektør på Hages Badehotel i Rødbyhavn.

Hun sagde i en kommentar til beretningerne på generalforsamlingen:

”Jeg synes, det var positive beretninger vi fik på generalforsamlingen. Jeg kan mærke den afsmittende effekt i det område, jeg kommer fra ved Femern-tunnel byggeriet. Vi kan ikke få hænderne ned. Så det er positivt, og vi er rigtig glade for at være med i de år her. Vi har i hvert fald ingen grund til at se glasset som halvtomt.

Tværtimod så lever vi med en overbooking dagligt. Vi har en kæmpe efterspørgsel og må skuffe rigtig mange mennesker i forhold til at kunne finde et sted at sove. Vi ser frem til at få nogle nye samarbejdspartnere. Der er nogle nye store steder som er i gang med at åbne, så vi får nogle flere hotelværelser. Det har vi i den grad brug for.

Når jeg kigger ud af vinduet på min arbejdsplads kan jeg næsten se Tyskland og jeg tror, der er en afsmittende effekt, der kommer til at ramme hele Lolland-Falster. Det vil smitte af på hele området.

Mia Jørgensen fra entreprenørfirmaet Troels Jørgensen:

Vi hørte i beretningen, at stemningen er god på Lolland-Falster, og det vil jeg også sige, at det er det jeg oplever. Det er både fra folk uden for landsdelen, og fra dem der bor her. Der oplever jeg, at der er en god stemning og positivitet. Jeg kan også høre, at man er begyndt at tale mere positivt om Lolland-Falster generelt.

Hvordan kan I jeres firma mærke at der er god stemning?

Vi har stadig mange forespørgsler på opgaver og tilbud. Der føler jeg heller ikke tingene er gået i stå. Der er god fremdrift.

Maud Transbøl, professionelt bestyrelsesmedlem:

Jeg synes, det har været en fantastisk generalforsamling. Det billede, som blev tegnet fra Kims og Mikkels side, af hvad der sker på Lolland-Falster, er positivt. Det blev jeg virkelig glad for.

Jeg er rundt og besøge rigtig mange virksomheder, og jeg oplever præcis det samme. Stemningen er god. Folk tror på, at der er muligheder, der betyder at deres virksomhed også får en bid af det, der sker på Lolland-Falster.

Den gode stemning betyder, at vi i stedet for at se glasset som halvt tomt, så ser vi det halvt fuldt nu. Og det betyder, at man i stedet for at se i begrænsninger, så ser vi i muligheder.

Jeg vil sige om de kommende muligheder fra Femern tunnelen, at der er et perspektiv, jeg ikke blev præsenteret for, som jeg synes er det mest interessante.

Hvad er det vi skal gøre som virksomheder for at være klar den dag, der bliver et nyt marked? Vi er nødt til at vende den om. Der er også nogle tyskere som får øje på, at der er et marked her hos os på Lolland-Falster. Hvad er det, der gør at vi ikke bliver væltet bagover, når tunnelen åbner?

Det perspektiv synes jeg også, vi bliver nødt til at fokusere på de næste fem år.

Udgivet

24. maj 2024