Lokal Erhvervsvenlighed 2024
Tilbage til oversigten

Lolland-Falster er et godt sted at drive virksomhed

Lokal Erhvervsvenlighed 2024 viser solid fremgang for Guldborgsund Kommune, der rykker 14 pladser frem til en 35.plads. Virksomhederne er glade for at drive virksomhed på Lolland-Falster og anbefaler stærkt andre at komme til landsdelen.

Hårdt og målrettet arbejde med en ambition om at forandre og udvikle i samarbejde og fællesskab – betaler sig altid.

Det viser Dansk Industris nye undersøgelse af det lokale erhvervsklima i Danmark.

Lokal Erhvervsvenlighed 2024 viser solid fremgang for Guldborgsund Kommune, der rykker 14 pladser frem til en 35.plads – mens Lolland Kommune falder få pladser til en 64. plads.

Undersøgelsen dokumenterer især det, som alle har oplevet de seneste år: At der er en god stemning i erhvervslivet og et godt samarbejde mellem erhvervsliv og kommunerne.

DI – Dansk Industri s årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed viser, at erhvervslivet på Lolland-Falster i stigende grad er tilfredse med Lolland-Falsters overordnede erhvervsvenlighed.

Her er begge kommuner rykket betydeligt højere op på ranglisten. Lolland Kommune er på plads 29 og Guldborgsund på plads 41.


Se flere detaljer – download her

Det betyder også, at landsdelens erhvervsliv i stigende grad vil anbefale andre virksomheder at flytte til Lolland-Falster. Her tager Lolland Kommune et tigerspring op af listen til en 13.plads – 25 pladser højere end i 2023.

Guldborgsund rykker fire pladser frem til en 30. plads, og taget i betragtning af at kommunen i 2022 var placeret som nummer 60, er det en markant positiv udvikling.

Det skal også med at Guldborgsund Kommune får en flot 4. plads i brugen af private leverandører. I 2023 lå Guldborgsund placeret som nummer 18.

Læs mere om undersøgelsen og dyk ned i tallene for Lolland og Guldborgsund Kommuner.

Udgivet

18. september 2024