Clever lynladestation
Tilbage til oversigten

Clever åbner første af to store lynladestationer

Clever har nu åbnet Lollands største lynladestation i Maribo Erhvervspark ved afkørsel 48, hvor 18 biler har mulighed for at lade lynhurtigt på samme tid. Det er første af to lynladestationer på Lolland-Falster.

Lolland-Falsters infrastruktur blev torsdag endnu mere elektrisk, da Clever officielt åbnede deres store lynladestation i Maribo Erhvervspark.

De 18 lynladepunkter indgår nu i Danmarks største lynladenetværk, der tæller flere end 550 Clever-lynladepunkter over hele landet. På den nye Maribo-station er det muligt at lade elbilen fra 0-80 % på under 30 minutter. Det bliver dermed nemmere for både besøgende og borgere i Maribo at lade elbilen hurtigt op.

”Vi er rigtig glade for at åbne en stor lynladestation i Maribo. Stationen er en udvidelse af Danmarks største lynladenetværk og en vigtig milepæl for den grønne omstilling.  Vores lynladestation er med til at binde Lolland sammen, og den gør det også nemt når man kører ned igennem f.eks. på ferie ned i Tyskland og så videre. Det gør os glade fordi det nu bliver endnu nemmere at køre i elbil,” siger Casper Kirketerp-Møller, CEO hos Clever.

Han indviede i dag den nye lynladestation i selskab med Holger Schou Rasmussen, borgmester i Lolland Kommune og Jesper Lange, Executive Vice President hos Andel og bestyrelsesformand for Clever.

”Vi har en ambition om at reducere kommunens CO2-udledning med 70 pct. i 2030. Her spiller en grøn omstilling af infrastrukturen en afgørende rolle. Det kan kun lade sig gøre, hvis det bliver nemt og bekvemt for borgerne at vælge elbilen til. Her er et omfattende netværk med lademuligheder afgørende for at imødekomme det nuværende og fremtidige behov. Både for lokale borgere, men også for vores virksomheder, besøgende og turister. Vi er derfor glade for at byde Clevers lynladenetværk velkommen til området,” siger Holger Schou Rasmussen, borgmester i Lolland Kommune.

Clever i Maribo Erhvervspark

Maribo Erhvervspark er blevet et elektrisk centrum på Lolland-Falster med nu tre aktive el-ladeparker. Udover Clever har OK og Tesla også ladestationer. En fjerde er på vej på jordstykket mellem McDonalds og Teslas ladestation.

Det er selvsagt noget Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen er meget tilfreds med.

”Den dag Femern forbindelsen åbner så snakker vi 2030 og der skal 70 procent af alle biler køre på grønne brændstoffer, og det vil sige hovedparten vil være elbiler. Så den position her på hoved infrastruktur sporet ned gennem Europa og op imod Skandinavien er jo den helt rigtige placering, så de har fundet sig en guldspot på Lolland, ” siger Holger Schou Rasmussen.

Business Lolland-Falsters udviklingschef Mads Stærk deltog også i indvielsen af lynladestationen og han lægger stor vægt på den betydning en god elladeinfrastruktur har for erhvervsudviklingen.

”Det har en rigtig stor betydning for erhvervsudviklingen på Lolland-Falster at vi får endnu en af de grønne virksomheder til området. Maribo Erhvervspark er designet til at kunne servicere bilisterne, når de lade deres bil op,” siger Mads Stærk.

Inden længe åbner Clever en endnu større lynladestation ved afkørsel 43 Nørre Alslev. Ladestationen er næsten bygget færdig og der mangler kun strøm. Den er ifølge Casper Kirketerp-Møller klar til at blive åbnet i det nye år.

Udgivet

30. november 2023