Første spadestik til Clever ladestation Business Park Falster
Tilbage til oversigten

Første spadestik til stor ladestation på Falster

Spaden og gravemaskinerne er nu i jorden i Business Park Falster og arbejdet med at etablere Clevers store lynladestation på Falster er officielt i gang.

Spaden var funklende ny og forårssolen skinnede fra en skyfri himmel over Business Park Falster, da Guldborgsunds borgmester Simon Hansen sammen med udviklingschef Mads Stærk fra Business Lolland-Falster i denne uge tog første spadestik til Clevers kommende store lynladestation ved afkørsel 43 på Falster.

”Det er en stor dag for os her i Guldborgsund kommune og den fortsatte udvikling af Business Park Falster. Nu er Clever i gang og vi kan konstatere, at der for alvor er kommet gang i salget af de ledige arealer på Business Park Falster. Jeg glæder mig til at se den færdige ladestation senere på året og den spiller positivt sammen med kommunens mål om at styrke den grønne omstilling,” siger borgmester Simon Hansen.

Clevers lynladestation kommer til at ligge på arealet bag Burger King i Business Park Falster. I første omgang bliver der plads til 18 elbiler, og stiger behovet for lynhurtig opladning, kan der opskaleres til 36 ladepladser i alt.

I alt vil lynladestationen få ni lynladestandere, som kan oplade 18 elbiler på samme tid, og med en effekt på op til 300 kWh vil det være muligt at lade elbilen fra 0-80 pct. på under 30 minutter.

”Langt de fleste elbilister kan lade derhjemme eller ved kantstenen natten over. Men når vi skal på de lange ture, skal vi sørge for, at der er tilgængelige lynladestationer, der kan lade elbilen på den tid, det tager at få en kop kaffe og trække frisk luft. Derfor udruller vi løbende lynladestationer som den her ved Nørre Alslev, og vi forventer at sætte strøm til 750 lynladepunkter, inden året er omme”, siger Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller.

Clever i Business Park Falster

Clevers lynladestation i Business Park Falster tæt på Nørre Alslev og lige ved afkørsel 43 bliver den anden ladestation i løbet af 2023, som finder vej til Lolland-Falster. Clever er allerede i gang med anlægget af en ladestation i Erhvervspark Maribo på Lolland, og der er således en solid opgradering på vej til elbilisterne på Lolland-Falster.

Det er noget, der glæder erhvervsudviklingsorganisationen Business Lolland-Falster.

“Første spadestik markerer at Clever har valgt helt rigtigt med at etablere en ladestation i Business Park Falster. Der er kommet godt gang i salget af arealer i området og flere virksomheder er på vej i løbet af 2023. Samtidigt er placeringen ved motorvejsafkørsel 43 oplagt, for afkørslen ligger lige inden, motorvejen forgrener sig sydpå mod henholdsvis Gedser-overfarten i retning Berlin og Femern Bælt-forbindelsen i retning mod Hamburg,” siger udviklingschef Mads Stærk fra Business Lolland-Falster.

Ladestationen forventes færdigt senere på året, men der er endnu ikke sat en endelig dato på.

Udgivet

4. april 2023