Udgivet
19. november 2024
Kontoret er nyt, da Business Lolland-Falster kommer på besøg. Det er kun få timer siden de flyttede ind i huset, der ligger i udkanten af Eskilstrup på Falster. Indretningen er meget sparsom med borde, stole og det vigtigste – store PC-skærme.
Det er virksomheden Meta Learn, der er rykket ind i huset, der ligger 100 meter væk fra hvor det hele startede for et par år siden.
Virksomheden er i vækst efter stor succes med en selvhjælpsapp til mental sundhed. En app skabt i tæt samspil mellem Jette, Asbjørn og Magnus Fredslund – mor og to sønner. Sammen er de på vej fra lovende startup til succesfuld virksomhed.
”Vi stoler ubestridt på hinanden, og det er det første skridt for at kunne lave en stor virksomhed. Når vi sidder og arbejder, så er det ikke mor og to sønner. Så er vi en lille arbejdsplads, som så mange andre steder,” siger Asbjørn Fredslund, der er 24 år.
Meta Learn er en startup og familievirksomhed grundlagt af Jette Fredslund og hendes sønner Magnus Fredslund, kandidat i kunstig intelligens fra Danmarks Tekniske Universitet, og Asbjørn Fredslund, der har studeret på CBS. De har udviklet en selvhjælpsapp, der baserer sig på metakognitiv terapi for at hjælpe brugere med mentale udfordringer som stress og angst.
Startskuddet kom under Covid 19 nedlukningen, hvor ideen til at lave en app blev født. De oplevede hvordan den mentale sundhed hos mange blev dårligere, og det inspirerede dem til at udvikle appen.
Jette Fredslund, der er certificeret psykoterapeut, og en af de første i Danmark uddannet i metakognitiv terapi, mente, at metoderne fra denne terapi kunne gøres tilgængelig på en visuel måde.
”Først tænkte jeg at det kunne laves som en Power Point, men Magnus sagde at det skulle være en app, så den blev tilgængelig for alle,” siger Jette Fredslund.
Magnus var hjemme fra studiet på DTU under corona nedlukningen, og de begyndt at udvikle Meta Learn appen for at hjælpe folk med mentale udfordringer som stress og angst.
”Jeg havde ikke lavet en app før, så jeg tænkte, at det kunne være god læring. Det ville ikke tage lang tid var min første tanke, men der kom flere og flere øvelser ind, og det greb om sig. Da appen kom på markedet, var der overraskende mange, der downloadede den. Det var der vi tænkte, at der var en mulighed for at lave det til en business,” siger Magnus Fredslund på 27 år.
Resultatet af de mange timers udviklingsarbejde og programmering endte med en selvhjælps app, der fokuserer på at forbedre mental trivsel gennem interaktive øvelser, der adresserer stress, angst, depression og andre psykiske udfordringer, samt et forebyggende forløb.
”Appen kunne sagtens have endt med bare at have været brugt af min mor. Hun fik det værktøj, hun gerne ville have, så hun mere effektivt kunne hjælpe hendes klienter. Men vi tænkte, at det kunne være, at der var andre terapeuter, der ville have den. Vi fandt hurtigt ud af, at folk selv hentede den og gerne ville betale for den. Der var en forretningsmodel, som vi kunne bygge videre på,” siger Magnus Fredslund.
Asbjørn, der er lillebror til Magnus, kommer ind i virksomheden i 2023. Der var brug for salgs- og marketingkompetencer, og det kom Asbjørn med. Alle arbejder i dag fuldtids i virksomheden.
”Det er blevet en livsstil fordi vi synes, det er rigtig fedt. Hver gang, at vi får en god tilbagemelding, at det har hjulpet nogen, det er det hele værd,” siger Asbjørn Fredslund.
Selvhjælpsappen blev hurtigt en succes med mange downloads, og tilfredse brugere der købte abonnement. Appen tilbyder over 35 øvelser til en lav abonnementspris, hvilket gør mental sundhedshjælp mere tilgængelig. Udviklingsarbejdet fortsatte og pengene begyndte at komme ind i virksomheden.
Den uventede succes får hurtigt opmærksomhed, og Meta Learn fik støtte fra DTU Skylab’s inkubator program. Der kom også en anerkendelse i form af Rotarys Iværksætter pris 2024. Samt stor interesse fra investorer og andre, der var interesseret i at høre mere om Meta Learn.
Det store skub kom tidligere i år, da de efter grundigt ansøgningsarbejde bistået af Business Lolland-Falster fik tilsagn om støtte fra den statslige Innovationsfonden til et projekt til 1,4 millioner kroner. Innovationsfonden giver gennem det såkaldte Innobooster program knap en halv million kroner, mens virksomheden bidrager med resten selv, blandt andet ved at skyde arbejdstimer i projektet.
”Tilsagnet kom på et godt tidspunkt for os. Jeg var lige blevet færdig på DTU, og kunne hellige mig udviklingsarbejdet på fuld tid. Det giver ro og mere tid til at få virksomheden til at vokse endnu mere,” siger Magnus Fredslund.
Innobooster pengene skal bruges til at udvide antallet af øvelser og til at bygge AI – altså kunstig intelligens – ind i appen, så brugerne kan få bedre hjælp til, hvilken af appens mange øvelser der passer til lige netop deres behov.
Hjælpen og støtten fra Business Lolland-Falster fremhæves af Meta Learn som helt exceptionel. Det var forretningsudvikler Nicolaj Meyer, der har stor erfaring med iværksætteri, der arbejdede med Meta Learn.
”Nicolaj var nærmest en privat ven, man har kunne ringe til, hvis der var et eller andet. Hans telefonnummer var kodet ind, og vi kunne altid ringe til ham, hvis der var noget vi havde brug for hjælp eller sparring på. Vi kan ikke være ekspert til alt og det er godt at få nogle andre øjne på. De har ikke nogen økonomiske interesser i det, og det gør hjælpen meget værdifuld for os. Det er virkelig troværdige mennesker, der er i Business Lolland-Falster,” siger Asbjørn Fredslund.
Potentialet i Meta Learns produkter er stort, og netop støtten fra Innobooster skal åbne et nyt marked for dem. Hidtil har deres selvhjælpsapp været rettet mod den enkelte bruger. Det nye produkt skal målrettes virksomheder.
”Vi kalder det en psykologisk trivselsmåling, hvor virksomhedens medarbejdere svarer på en række spørgsmål. Appen kan identificere medarbejdernes trivsel, analysere dem, og identificerer de medarbejdere, der har det svært, og vi sørger for at de får hjælp, sådan at de rent faktisk kan få det bedre. Det sker ved at tilbyde tre unikke øvelser til dem ud fra deres personlige situation gennem den AI-løsning, som vi har udviklet,” siger Asbjørn Fredslund.
Familien Fredslund er en iværksætterfamilie, hvor både moderen Jette har startet egen psykoterapeut klinik og faderen har egen virksomhed. Derfor ved de hvad det kræver at starte og drive egen virksomhed.
”Vi er vant til at være iværksættere, og det er hårdt arbejde med lange arbejdsdage, hvor det gælder om at blive ved og ved. Når man laver en fejl, så bliver man formentlig lidt klogere og bliver bedre. Til sidst står vi formentlig med et resultat, der er rigtig, rigtig godt. Det er en lang sej kamp. Det her er ikke en sprint – det er et maraton. Bortset fra at et maraton, det slutter. Det her, det bliver bare ved, også dagen efter,” siger Asbjørn Fredslund.
Udgivet
19. november 2024