Bygge og anlægskonference
Tilbage til oversigten

De store tals dag på Bygge- og anlægskonferencen

Der var brug for alle stole ved den årlige Bygge- og anlægskonference på Lolland-Falster. Der var også brug for at der var ekstra højt til loftet denne eftermiddag på CELF i Nykøbing Falster, for det var virkelig de store tals dag og de gode nyheders holdeplads.

110 repræsentanter fra Lolland-Falsters bygge- og anlægsbranche var mødt op for at høre fra de to kommuners borgmestre og Region Sjællands regionsrådsformand hvad de havde i posen af kommende projekter, som bygge- og anlægsbranchen på Lolland-Falster kan byde ind på.
Konferencen var arrangeret af Business Lolland-Falster i samarbejde med DI Lolland-Falster, DI Byggeri samt Guldborgsund og Lolland kommuner.

Jakob Søndergaard Nielsen, direktør for Metalcolour og formand for DI Lolland-Falster satte scenen sammen med udviklingschef Mads Stærk fra Business Lolland-Falster.

”Det er vigtigt for DI, at vi bringer erhvervslivet tæt på kommunerne og regionen. Det her er en af de bedste muligheder vi har. Så tak for at I er kommet,” sagde Jakob Søndergaard Nielsen i sin velkomst.

Massive investeringer på vej

14,5 milliarder kroner. Så meget er der på vej af investeringer i den private sektor gennem projekter, som Business Lolland-Falster er involveret i. Dertil kommer de investeringer, der sættes i gang via kommunerne og regionen de kommende år.

Derfor var det en stolt udviklingschef Mads Stærk, der på vegne af Business Lolland-Falster tegnede det store og meget positive billede af den fremtidige erhvervsudvikling på Lolland-Falster.

”Samlet set vil der i de næste år på Lolland-Falster blive investeret rigtig mange penge. Det summer helt op i 14,5 milliarder, når vi lægger det hele sammen. Så det er et voldsomt stort beløb, der bliver investeret,” siger udviklingschef Mads Stærk.

Dagens overraskende gæst på konferencen var Marco Dibbern fra det tyske ejendomsudviklingsselskab Peper & Söhne, der netop har købt de sidste ledige arealer i Maribo Erhvervspark for at etablere transport-og logistikcenteret Hub48 Maribo. 50.000 m2 jord kommer til at rumme det fremtidige Hub48 Maribo.

Marco Dibbern

”Vi leder altid efter steder, hvor vi kan se muligheder og er de første og dermed er konkurrencen ikke så hård. Da vi lærte Lolland og Maribo Erhvervspark at kende blev vi hurtigt overbeviste om, at der er et stort vækst potentiale i området. Det er en stor plan vi vil realisere i Maribo. Navnet bliver Hub 48 Maribo. Det er et knudepunkt i regionen og derfor ser vi et stort potentiale. Der kommer til at ske meget i området i fremtiden,” siger Marco Dibbern fra Peper & Söhne.

Efterspørger lokale virksomheder

Med på konferencen var også Lasse Kåre Olsen, der er direktør for DS Flexhal, der er valgt som totalentreprenør til at bygge Hub48 Maribo. Han havde et meget klart budskab til alle bygge-og anlægsvirksomhederne i salen.

”Vi glæder os meget og synes det er et spændende projekt. Vi ser et ret stort potentiale på Lolland-Falster og der er en ret stor interesse for området. Vi har brug for en masse underentreprenører til at hjælpe os med at opføre det store byggeri i Maribo. Vi laver selv stålkonstruktioner, men har brug for hjælp til alle de øvrige dele af byggeriet. Så ret henvendelse til os hvis man er interesseret i at være med,” lød det fra Lasse Kåre Olsen på Bygge- og anlægskonferencen.

DS Flexhal har blandt andet bygget Mertz bygningen i Maribo.

Bygge- og anlægskonference på CELF 2023

HUB 48 Maribo projektet og alle de andre anlægsprojekter, der er på vej i såvel offentligt som privat regi giver store muligheder for Lolland-Falsters mange bygge- og anlægsvirksomheder.

”For de virksomheder der er indenfor bygge- og anlægsbranchen, giver det her jo kæmpe muligheder. Vi kommer fra en periode, hvor der er store anlægsinvesteringer relateret til Femern og nu kigger vi ind i en periode, hvor der kommer endnu mere aktivitet i byggefagene. Så det er en rigtig spændende tid,” siger Mads Stærk, der er udviklingschef i Business Lolland-Falster.

Vigtigt med tæt dialog

Borgmester Simon fra Guldborgsund kommune var glad for at være med på konferencen og for den gode og tætte dialog, der er mellem kommune og erhvervsliv.

”Vi er jo dybt afhængige af hinanden hvis vi skal lykkes som kommune og som lokalsamfund på Lolland-Falster. At vi kan tale sammen – at vi kan kigge hinanden i øjnene og at vi hjælpes ad med at lykkes med at få realiseret vores projekter og få skabt nogle lokale arbejdspladser,” siger Simon Hansen.

Borgmesterkollegaen fra Lolland kommune er helt enig.

Holger Schou Rasmussen og Heino Knudsen

”Det er jo rigtig godt at få kontakt med de mennesker som lægger en masse kræfter i at bygge Lolland-Falster op. Nu er det 9. år jeg er med til den her konference og det er altid givtigt at få sat ansigt på hinanden. Det betyder meget. Det er nu det sner og der er kæmpe perspektiver for udviklingen på Lolland-Falster. Hvis man har lyst til at investere, så er det nu der skal investeres i Lolland, ” siger Holger Schou Rasmussen, borgmester Lolland kommune.

Regionsrådsformand Heino Knudsen fra Region Sjælland havde masser af bygge- og anlægsinvesteringer med i tasken og håber meget at Lolland-Falsters bygge- og anlægsvirksomheder byder ind på dem.

”Vi har mange bygge- og anlægsprojekter i Region Sjælland for rigtig mange millioner af kroner. Vi vil gerne have regionale og lokale virksomheder fra Lolland-Falster og Sydsjælland til at byde ind på de opgaver. Derfor er det godt at have denne dialog og at virksomhederne ved hvor de kan komme ind og stille spørgsmål til de projekter vi har. Så det er rigtig godt at være med her. Det betyder rigtig meget for at få den lokale arbejdskraft til vores projekter,” siger Heino Knudsen, regionsrådsformand.

Udgivet

2. marts 2023