Tilbage til oversigten

Gennembrud for erhvervsudviklingen på Lolland-Falster

Femern Bælt viser sit potentiale for erhvervsudviklingen på Lolland-Falster, hvor Business Lolland-Falster og Lolland Kommune nu kan melde alt udsolgt på første fase af Maribo Erhvervspark.

Gennembrud.

”Det er et stort gennembrud for erhvervsudviklingen på Lolland-Falster og en direkte følge af det store potentiale, som Femern Bælt tunnelen vil give Lolland-Falster,” siger Mikkel Wesselhoff, direktør for Business Lolland-Falster.

Men også ord, der er rammende for den udvikling, som Maribo Erhvervspark er i efter det nylige salg af 50.000 m² til det det tyske ejendomsselskab Peper & Söhne.

”Vi kan nu melde udsolgt af første fase af Maribo Erhvervspark, og det er vi meget tilfredse med. Det, vi ser nu, er et gennembrud og en realisering af det Femern-potentiale, man har talt om i mange år,” siger Mikkel Wesselhoff, direktør Business Lolland-Falster.

Køberen er Peper & Söhne fra Bremen, og de vil etablere HUB 48 Maribo som et transport-, industri- og logistikområde i Femern-korridoren.

Marco Dibbern er operations director hos Peper & Söhne og etableringen af HUB 48 Maribo er deres første investering i Danmark.

”Vi er glade for at være i Danmark og ser frem til at starte vores store projekt i Maribo og vi er overbeviste om at der kommer til at være en hel masse aktivitet i området i fremtiden,” siger Marco Dibbern i et interview med Business Lolland-Falster, da han for nylig gæstede Bygge og Anlægskonferencen.

Peper & Söhne har en projektportefølje bag sig på over 2,4 mia. kr. på det tyske marked og købet i Maribo Erhvervspark er den tyske virksomheds første i Danmark.

Det sker i samarbejde med det tyske ejendomsrådgivningsfirma Robert C. Spies, der skal stå for markedsføringen af “HUB 48 Maribo”, og de har ligesom Peper & Söhne har etableret sig med et dansk datterselskab, Robert C. Spies Nordics.

Første fase er nu solgt

Det bliver Robert C. Spies, der i samarbejde med Business Lolland-Falster, skal planlægge og udvikle den resterende del af Maribo Erhvervspark, og det bliver et af Danmarks største erhvervsbyggerier på samlet 900.000 m².

“Med denne opgave udvider vi Robert C. Spies’ markedsposition i Danmark og tilbyder såvel danske som tyske kunder en tjenesteydelse helt ud over det sædvanlige. I et tæt samarbejde med hhv. Lolland Kommune og Business Lolland-Falster har vi lagt en strategisk plan for hele det fysiske areal,” siger Andreas Fuchs, administrerende direktør for Robert C. Spies Nordics ApS.

Udviklingschef Mads Stærk fra Business Lolland-Falster ser store muligheder for den kommende udvikling af Maribo Erhvervspark.

”Nu kigger udenlandske virksomheder i vores retning, og de gennemfører deres investeringer. Det er altså et stort gennembrud, og nu rykker det for alvor. Det er spændende at Robert C. Spies er koblet på projektet. Vi ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde,” siger Mads Stærk, der er udviklingschef i Business Lolland-Falster.

Maribo Erhvervsparks strategiske placering vil få en enorm logistisk betydning for transportruterne mellem Skandinavien og Europa. Opførelsen af de første dele af erhvervsparken “HUB 48 Maribo” begynder allerede i 2023.

”Regionen vil opleve et massivt økonomisk opsving i de kommende år. Efterspørgslen efter etableringsarealer til erhvervsmæssig brug er allerede stigende, og potentialet er stort og nu ser vi de konkrete resultater af det store forarbejde, der har været gjort gennem flere år,” siger Mikkel Wesselhoff.

Han bliver suppleret af Mads Stærk, der kommer med denne vurdering af den tyske investering i Maribo Erhvervspark.

”Når vi kigger ind i fremtiden, indvarsler det her en ny tid, hvor udenlandske investorer har fået øjnene op for Lolland-Falster og det er noget at det som vil smitte af på resten af Maribo Erhvervspark og på resten af Lolland-Falster,” siger Mads Stærk.

Maribo Erhvervspark

Stort potentiale

For Peper & Söhne og Robert C. Spies er investeringen i Maribo Erhvervspark første skridt på en ambitiøs udviklingsrejse i Danmark.

”Potentialet for os er stort. Vi leder altid efter et langsigtet perspektiv og langsigtede investeringer. Vi vil lægge alle vores kræfter i at etablere os godt på Lolland-Falster og udnytte vores fordel ved at være de første i Danmark. Når vi er på plads i Maribo Erhvervspark, er det vores plan at etablere os i andre dele af Danmark,” siger Marco Dibbern fra Peper & Söhne.

Udgivet

24. marts 2023