Tilbage til oversigten

Lokalt partnerskab giver nyt rygstød til iværksættere

For at hjælpe nye virksomheder i landsdelen endnu bedre på vej er Business Lolland-Falster
gået sammen med en række lokale partnere om at skabe Lolland-Falster Startup Legat.

Lolland-Falster har et levende startup-miljø med mange dygtige og ihærdige iværksættere, hvis gåpåmod er en vigtig del af det lokale erhvervsliv. Iværksættervirksomheder står for mere end 12 procent af den private beskæftigelse på Lolland-Falster, og det er således vigtigt, at iværksætterne får de bedste forudsætninger for at lykkes.

Derfor lancerer Business Lolland-Falster nu sammen med Danske Bank, Nordea, Spar Nord og Lollands Bank Lolland-Falster Startup Legat, der skal give de spirende virksomheder et ekstra skub på vejen fra startup til succes.

”Vi arbejder hver dag med at give virksomhederne på Lolland-Falster et rygstød, så de kan være med til at skabe udvikling i landsdelen. I den forbindelse er det naturligvis vigtigt, at nye levedygtige virksomheder kommer til. Derfor vil vi gerne give en ekstra hånd til de dygtige iværksættere på Lolland-Falster,” siger Nicolaj Sand Rasmussen, forretningsudvikler med ansvar for startup og iværksætteri hos Business Lolland-Falster.

Kontantbeløb, kontorplads og kompetent rådgivning

Legatet giver sydhavsøernes nye og spændende virksomheder mulighed for at vinde et kontantbeløb på 20.000 kroner samt adgang til rådgivning fra forretningsudviklere hos Business Lolland-Falster.

Startup Legatet uddeles med økonomisk støtte fra Danske Bank, Nordea, Spar Nord og Lollands Bank. Vinderen af legatet vil udover den økonomiske håndsrækning også få adgang til revisions- og juridisk rådgivning samt adgang til en kontorplads. Vinderen af Lolland-Falster Startup Legat vil desuden blive fulgt af Lolland-Falsters Folketidende i en serie af artikler.

”Vi er rigtig glade for, at vores gode samarbejdspartnere vil være med til at tage ansvar og skabe de bedste rammer for iværksætterne på Lolland-Falster,” siger Nicolaj Sand Rasmussen.

Legatet uddeles to gange årligt og den første ansøgningsfrist er 1. december 2022. Der er tre adgangsgivende krav til ansøgere: Virksomheden må maksimalt være fem år gammel, den må maksimalt have fem ansatte, og virksomheden skal have et CVR-nummer registreret i Lolland- eller Guldborgsund Kommune. 

Læs mere om Lolland-Falster Startup Legat på https://businesslf.dk/start-up-legat/.

Business Lolland-Falster har i forvejen en række tiltag, der hjælper lokale iværksættere lige fra ide til egen virksomhed. Spirende iværksættere, kan med fordel komme med på vores Business Days, hvor vi giver gratis råd og vejledning til alle faser af en virksomhedsopstart.

For yderligere information om Lolland-Falster Startup legat kontakt:

Nicolaj Sand Rasmussen, Forretningsudvikler hos Business Lolland-Falster.

Telefon: 28 59 02 63

Email: nsr@businesslf.dk

Udgivet

20. september 2022