Rekruttering fra Kanten -Svejser
Tilbage til oversigten

Succes med rekruttering fra kanten

Hver tredje ledig der var med i projektet ”Rekruttering fra kanten” kom i arbejde eller uddannelse.

Det viser en netop offentliggjort rapport fra VIVE af projektet som jobcentrene i Lolland og Guldborgsund kommune, Business Lolland-Falster, Erhvervspark Lolland og 3F Lolland har deltaget i.

Projektet, der løb fra 2018-2021, handlede om at få flere ledige på kanten af samfundet i job, og nu har det nationale forsknings – og analysecenter for velfærd, VIVE, offentliggjort resultatet af projektet, der viser, at Lolland-Falster er et skridt foran, når det handler om at sikre mere arbejdskraft til virksomhederne.

”At 1 ud af 3 opnår tilknytning til arbejde eller uddannelse er en stor succes. Vi taler om udsatte ledige med udfordringer som for eksempel misbrug eller psykisk sygdom. Der har været behov for mange forskellige indsatser, men vi er lykkes ved, at de nu er værdifuld arbejdskraft, forklarer Trine Rask Thomsen, projektleder og seniorkonsulent i Cabi, der har været projektleder.

1439 personer var en del af indsatsen, og på trods af corona-krisen er det lykkedes 485 ledige fra den yderste kant at opnå ansættelse – de fleste på få timer, andre i fleksjob og en del i fuldtidsbeskæftigelse.

Tilfredshed med resultatet

Hos Business Lolland-Falster er der tilfredshed med resultat af projektet.

”Virksomhederne på Lolland-Falster mangler arbejdskraft, og det giver dem store udfordringer i den daglige drift. Vi har gennem projektet fået værdifulde erfaringer i samarbejdet med jobcentrene og er i dag som erhvervsorganisation meget bedre klædt på til at vejlede virksomhederne i, hvordan de kan forbedre deres rekrutteringsmuligheder, ” siger Mikkel Wesselhoff, adm. direktør, Business Lolland-Falster. 

Brug for alle

VIVE har evalueret ”Rekruttering fra kanten” og peger blandt andet på, at projektet er lykkes med at skabe en kulturændring hos de to deltagende jobcentre. Der er nu en større tro på borgernes ressourcer, men også at virksomhederne har brug for disse ressourcer.

Det noterer begge kommuner med stor tilfredshed.

”Vi står i en situation, hvor der er brug for alle kræfter på arbejdsmarkedet. Jeg er derfor glad for, at vi med dette projekt har kunnet gøre en positiv forskel for vores lokale virksomheder og hjælpe dem med at finde arbejdskraft blandt ledige fra kanten, siger René Christensen (DF), formand for Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget i Guldborgsund Kommune.

I Lolland kommune er der stolthed over de gode resultater i projektet.

”Det er altid godt at se, når indsatser lykkes. Med ”Rekruttering fra kanten” har vi haft succes med at få ledige fra kanten af arbejdsmarkedet ud i virksomhederne. De er blevet en del af et arbejdsfællesskab, hvor de bidrager med netop det, de kan, og gør en forskel. Det er det, projektet har handlet om, og jeg er stolt over, at vi er kommet i mål, siger Vibeke Grave (S), formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget i Lolland Kommune.

Projektet er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond med 21,1 millioner.

Læs evalueringsrapporten her

Udgivet

20. marts 2023