Nakskov Havn
Tilbage til oversigten

Tæt dialog mellem erhvervsliv og kommune er afgørende

Lolland kommune økonomi- og erhvervsudvalg samt klima-, teknik- og miljøudvalget ser frem til at mødes med virksomhederne i kommunen 21. juni.

Et buldrende arbejdsmarked og et erhvervsliv i vækst kræver en god og tæt dialog mellem Lolland Kommune og virksomhederne.

Derfor inviterer Business Lolland-Falster og Lolland Kommunes Økonomi- og erhvervsudvalg samt Klima- teknik og miljøudvalget, virksomhederne i Lolland Kommune til møde om udviklingen og potentialerne for erhvervslivet på Lolland-Falster.

”Dialog og tæt samarbejde om erhvervsudviklingen på Lolland-Falster er nøglen til vækst og fremgang. Derfor ser jeg frem til det planlagte møde, hvor vi skal møde politikerne i Lolland Kommune. Det er en unik mulighed for sammen at diskutere mulighederne, og at sætte en positiv retning for vækst og velstand i de kommende år,” siger Mikkel Wesselhoff, adm. direktør Business Lolland-Falster.

Borgmester Holger Schou Rasmussen ser frem til at stå ansigt til ansigt med virksomhederne i Lolland kommune på det kommende dialogmøde, der finder sted på Bandholm Hotel 21. juni.

”Vi har et godt samarbejde og en løbende dialog med erhvervslivet i Lolland kommune. Det er vigtigt, at vi taler sammen og derfor sætter Business Lolland-Falster med dialogmødet yderligere fart på den indsats,” siger Holger Schou Rasmussen, der som borgmester er formand for kommunens økonomi- og erhvervsudvalg.

Et godt samarbejde mellem erhvervslivet og kommunen handler om at forventningerne er afstemt, og begge parter ved hvad der arbejdes med af planer samt hvad der kan lade sig gøre indenfor rammerne af regler og lovgivning.

Her spiller Klima, teknik- og miljøudvalget en stor rolle. Derfor deltager udvalget også i dialogmødet og udvalgsformand Tine Vinther Clausen ser frem til et møde, hvor kommunen og erhvervsfolkene er i tæt dialog.

”For os er det vigtigt, at jo tidligere man kan dele tanker og retninger på et overordnet niveau, jo bedre kan kommunen skabe rammerne for virksomhedernes vækst og udvikling. Vi oplever, at der er vækst i kommunen, og det lægger et pres på os, der skal nå at have planarbejdet på plads før erhvervsprojekter kan realiseres,” siger Tine Vinther Clausen, formand for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget.

Både Holger Schou Rasmussen og Tine Vinther Clausen opfordrer virksomhederne i kommunen til en tæt dialog.

”Vi har et buldrende arbejdsmarked, et stort vækstpotentiale og dertil hørende udfordringer. Dem kan vi kun løse i fællesskab, og her er dialog og møder et vitalt redskab,” siger Holger Schou Rasmussen.

Tine Vinther Clausen slår fast at vækst og udvikling står øverst på kommunens dagsorden, men… for der er et men.

”Alt kan ikke lade sig gøre selv om det kan lyde som en god ide. Det er vores opgave at prioritere, så vi sikrer at der er sammenhæng, og at kommunen som virksomhed kan følge med, ” siger Tine Vinther Clausen.

Mødet er for alle virksomheder i Lolland kommune, og tilmelding sker her.

Udgivet

13. juni 2024