Sukker roe top i marken
Tilbage til oversigten

Vigtigt skridt nærmere testanlæg for bæredygtige produkter

Resultatet af et feasibility study offentliggøres 13. juni på et webinar.

Resultaterne fra et omfattende feasibility studie af hvad der skal til for at etablere et stort testanlæg til raffinering af biomateriale til fødevarer præsenteres 13. juni på et webinar.

”Det bliver spændende at få resultatet af studiet, så vi kan fortsætte arbejdet med at etablere testanlægget. Næste skridt bliver at skaffe finansiering til anlægget og skaffe tilstrækkeligt kundegrundlag. På mødet kan virksomheder og andre interesserede blive informeret og spørge ind til projektet og dermed også blive en del af det,” siger investeringschef Steffen Lund fra Business Lolland-Falster.

Baggrunden for projektet er at Danmark mangler et specialiseret fuldskala-testanlæg for raffinering af biomateriale til fødevarer og andre produkter.

Det skal det kommende Baltic Plant Solution testanlæg give virksomheder mulighed for at afprøve, tilrette, forfine og gennemføre produktion af nye fødevareingredienser og andre produkter i et stort industrianlæg, inden de overfører produktionen til den virkelige verden og gør det til en forretning.

Det er en investering på cirka 200 millioner kroner, og bag Baltic Plant Solution projekt står Nordic Sugar og Crispy Food samt Business Lolland-Falster og Bioøkonomisk Vækstcenter Guldborgsund, der er en del af Guldborgsund Kommune.

Ifølge investeringschef i Business Lolland-Falster, Steffen Lund, er der et kæmpe behov for et anlæg som Baltic Plant Solution. Ikke bare i Danmark, men i hele Nordeuropa.

”Biosolutions er et område i eksplosiv vækst, og alene inden for den gren af bioraffinering, der handler om enzymer og mikroorganismer, forventer man en samlet global markedsværdi på knap 3.700 milliarder kroner i 2026. Anlægget på Lolland-Falster kan derfor blive et sted, hvor nye, internationale erhvervseventyr begynder,” siger Steffen Lund.

Første skridt i etableringen af anlægget blev sat i gang i 2022 med udarbejdelsen af et såkaldt Feasibility Study, som leveres af den rådgivende ingeniørvirksomhed Niras. Studiet skal sikre, at alt omkring etableringen af anlægget gribes rigtigt an.

Og det er netop resultatet af dette studie, der bliver offentliggjort på et webinar 13. juni klokken 9 til 10.30.

På mødet vil NIRAS, Nordic Sugar og Crispy Food præsentere resultaterne fra studiet.

Business Lolland-Falster deltager i projektet, der er en del af fyrtårnsprojektet Biosolutions Zealand.

Tilmelding senest fredag den 9. juni: Mail til Mette Jørgensen mej@guldborgsund.dk

Udgivet

2. juni 2023